Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació PIMEC acció social

AdreçaC/ Viladomat 174
08015 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon934964500
Correu electrònicrosajuny@fundaciopimec.org
ramonvila@fundaciopimec.org
Adreça webwww.fundaciopimec.org

DescripcióLa Fundació PIMEC neix l’any 2007 amb l’objectiu de poder esdevenir un element estratègic de representativitat de PIMEC en àmbits de caire social. La nostra missió és fomentar uns valors i una cultura empresarial renovada i compromesa amb l’entorn, fent sensibilització i acompanyant la petita i mitjana empresa i les persones autònomes, per tal que incloguin aspectes socials com a factor de competitivitat dins la seva dinàmica empresarial. Així com, enfortir la imatge social de l’empresariat com a generador d’ocupació i motor de creixement econòmic i de millora social.

Els nostres objectius són, doncs, acompanyar i donar suport a les empreses pimes i a les persones autònomes en el procés d'incorporar, en el seu dia a dia, mesures que els permetin concretar la seva sensibilitat social, oferir eines, programes i accions que les ajudin a ser empreses socialment responsables, i acostar el sector social i el sector empresarial, creant un vincle que afavoreixi la col·laboració en benefici mutu i per al bé comú.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariPersones aturades
Persones en risc d'exclusió social
Població en general
Altres
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Economia i empresa
Gènere
Treball/ocupació
Altres
Activitat o serveiAssessorament jurídic i legal
Formació
Inserció sociolaboral
Sensibilització
Altres
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarEl nostres programes, ofereixen solucions en temes com la conciliació vida professional-vida personal, integració de la diversitat en l’empresa, acompanyament a empreses socials i ajut personal a l’empresariat aturat, entre altres.

- Àrea de suport personal a l’empresariat:
Oferim suport i orientació a les persones empresàries, autònomes i emprenedores que estiguin en atur o en serioses dificultats a causa de la situació econòmica actual. Donem un servei personalitzat d’orientació, assistència i assessorament per reemprendre o recol·locar-se, recuperar la confiança en si mateixes i tenir una segona oportunitat.

- Àrea d’integració i diversitat a l’empresa:
Incorporem a persones que es troben en risc d’exclusió social a les nostres empreses, especialment col·lectius com persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals, sensorials, joves amb dificultats per accedir al primer treball, persones majors de 45 anys, immigrants, dones maltractades per violència de gènere, etc... Implantem en l’empresa una eina de responsabilitat social, facilitem l’assistència d’un tècnic d’inserció i ens ocupem d’incloure i gestionar la diversitat a l’empresa.

- Àrea d’empresa i compromís comunitari:
Promovem la participació de les empreses en el seu entorn més immediat, incidint en qüestions que afecten alhora la comunitat/societat. Per aconseguir-ho, fomentem el voluntariat empresarial, amb empresaris solidaris i amb acció social. Impulsem accions de sensibilització i assessorament per a la promoció de la salut dels treballadors. Oferim suport per a l’aplicació de mesures de conciliació i igualtat a les pimes. Treballem en el foment de l’ús de la llengua catalana en l’àmbit empresarial. I oferim un servei d’acompanyament i suport a empreses del sector social.