Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Privada Catalana per a la Paràlisi Cerebral
FCPC

AdreçaC/ Llull 163
08005 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSant Martí
Telèfon933133666
933009277
Correu electrònicinfo@fcpc.cat
Adreça webwww.fcpc.cat

DescripcióAtenció integral a persones afectades de paràlisi cerebral i a les seves famílies.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariPersones amb discapacitat
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Dependència
Lleure
Salut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència domiciliària
Atenció residencial permanent
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Sant Martí
Programes o projectes a destacarDes de l’any 1999, la nostra entitat ha desenvolupat programes dedicats a l’atenció de persones afectades de paràlisi cerebral i les seves famílies.

Captació, formació, seguiment i fidelització de voluntariat. Inclou Cursos de formació de voluntariat. Inclosos dins del pla de Formació del Voluntariat de Catalunya. 12 hores teòriques i 18 hores pràctiques en centres d’atenció a persones amb paràlisi cerebral. Barcelona.

Xerrades de sensibilització i difusió a escoles. Xerrades a centres educatius de primària, secundària, cicles formatius i universitats de tota Catalunya. Inclòs en els Plans d’Educació d’Entorn i Pack Aula Jove.

Respir Mutu. La finalitat principal és que les persones afectades de paràlisi cerebral puguin gaudir del seu temps lliure, ampliïn la seva xarxa social i tinguin la possibilitat de viure experiències noves.

– Respir Mutu. M’Acompanyes? Programa d’acompanyament individualitzat. Creixement personal per a la inserció social a través del lleure. Dissabtes de 16 a 21 hores. Barcelona. 20 usuaris / 20 voluntaris per jornada. 32 Jornades anuals.

– Respir Mutu. Vacances. Programa grupal. Creixement personal per la inserció social a través del lleure. 1 sortida l’any de 4 o 5 dies de durada. 15 usuaris / 15 voluntaris per jornada.

– Respir Mutu. Caps de Setmana. Programa grupal. Creixement personal i cultural per la inserció social a través del lleure. 4 sortides l’any de 2 o 3 dies de durada. 15 usuaris / 15 voluntaris per jornada. 12 Jornades.

– Respir Mutu. Esplai Jokin. Esplai de lleure dirigit per infants i joves afectats de paràlisi cerebral i sense discapacitat. Creixement personal per la inserció social a través del lleure dirigit. Barcelona. 7 usuaris / 6 voluntaris. 2 Jornades.

Adona’t. Programa adreçat a dones afectades de paràlisi cerebral i a dones cuidadores. Inclou diverses activitats:


– Grups d’Ajuda Mútua. Per dones discapacitades i dones cuidadores. Barcelona.

– Curs de Pintura. Per dones discapacitades a càrrec d’una llicenciada en Belles Arts especialitzada en Art Teràpia.

– Mostra de Capacitats de Dones. Mostra itinerant d’arts plàstiques i literàries realitzades per dones amb discapacitat i dones cuidadores. Tot Catalunya.

Activitats d’Estiu.

– Intercanvis Internacionals. Espai d’intercanvi i comunicació entre joves nacionals i estrangers afectats de paràlisi cerebral i sense cap tipus de discapacitat. Agost. 2 torns de 10 dies cadascun a cases de colònies adaptades.

– Camps de Treball. Espai d’intercanvi i comunicació entre joves de 14 a 18 afectats de paràlisi cerebral i sense cap tipus de discapacitat. Agost. 1 torn de 12 dies a una casa de colònies adaptada

Projecte d’inserció laboral. Iniciativa d’inserció socio – laboral i pre-laboral per a persones afectades que adquireixen habilitats com a formadors sobre la seva pròpia discapacitat i realitzen les conferències i demostracions del programa de sensibilització que l’entitat realitza a les escoles.

Projecte d’orientació i inserció. Servei d’atenció personalitzada de persones afectades per oferir-los avaluació psicosocial i seguiment per donar-los accés a tots els recursos a la seva disposició en l’àmbit econòmic, psicològic, fisioterapèutic, mèdic, social, laboral, de formació, etc.

Projecte de formació per la dependència. Formació especialitzada a professionals de l’atenció a la dependència (treballadors familiars) i formació a cuidadors no formals (pares, germans, tutors, familiars, etc.).
Projecte d’assistència domiciliària. Creació d’un servei de reforç en l’atenció de persones en situació de dependència degut a la seva gran discapacitat.

Projecte de Llar – Residència. Edifici amb 24 places per persones amb necessitat de suport extens i limitat. Inclou serveis complementaris oberts al barri de Sant Martí:

– aula accessible de noves tecnologies i formació,
– sales de teràpia,
– gimnàs amb maquinària adaptada,
– piscina de rehabilitació amb aigua amb baix tractament químic.

Inclou un Centre de Recerca dels Drets Humans de les persones amb discapacitat.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’Accessibilitat i Vida Independent