Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Privada Viaclara
FPV

Adreçacarrer Nazaret 119
08035 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteHorta - Guinardó
Correu electrònicbbarnadas@somvia.org
Adreça webhttps://www.somvia.org/

DescripcióLa Fundació Viaclara és una entitat sense afany de lucre que treballa pels drets humans i la qualitat de vida de les persones. És la figura de suport del Grup SOM VIA que acompanya drets i facilita la vida a les persones amb diversitat funcional intel·lectual i deteriorament cognitiu.

Estem al costat de cada persona amb proximitat i sabem compartir objectius reals. Aquesta és la millor manera per avançar dia a dia i anar molt més enllà de la inclusió, perquè treballem convivència, autonomia, vida independent, oportunitats i presa de decisions en cada trajecte de vida.

I ho fem amb els mecanismes de suport social i les mesures d’assistència jurídicament establertes, sigui judicialment o decidides per la pròpia persona, amb representació o sense. Aquesta és la maquinària més precisa que configura un suport a mida adreçat a cada realitat i cada vida, en funció de la intensitat que es requereixi i la temporalitat adequada en els aspectes social, patrimonial, econòmic, jurídic o de salut que es considerin.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariPersones amb discapacitat
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Economia i empresa
Habitatge
Salut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assessorament jurídic i legal
Informació i orientació
Promoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarLes noves realitats d’assistència a les persones requereixen d’iniciatives que fomentin la inclusió comunitària per a no deixar ningú enrere.

El Programa PRENDRE PART de la Fundació Privada Viaclara té com objectiu donar una resposta clara a la necessitat emergent de la societat de conèixer el nou model de discapacitat, les mesures de suport a l’exercici de la capacitat de totes les persones i les entitats de suport. Es basa en els drets, la dignitat i l’autonomia de la persona i, especialment, en les seves voluntats i preferències.

Es pretén avançar en la conscienciació i la sensibilització ciutadana vers els drets de les persones amb discapacitat. Que totes les persones puguin exercir els seus drets en condicions d’igualtat.
S’impulsa el lideratge de les persones amb discapacitat donant-los-hi més veu.