Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Via-Guasp
FVG

AdreçaPasseig Maragall 130 Planta 1
08027 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSant Andreu
Telèfon603031024
934988031
Correu electrònicjmanso@via-guasp.com
Adreça webwww.via-guasp.com

DescripcióSom una Fundació que atén persones amb trastorn mental que requereixen suport en l\'exercici de la seva capacitat jurídica. Donem assistència en diferents esferes vitals, en funció de la situació personal i de l\'encàrrec marcat per la sentència judicial. L\'exercici d\'aquest encàrrec pot incloure l\'assistència en l\'àmbit mèdic, personal, social, així com l\'assistència en l\'àmbit administratiu, econòmic o judicial. La Fundació disposa d’un equip multidisciplinari, format per professionals de l’àmbit social, econòmic i judicial, que permet atendre aquestes diferents àrees i donar una resposta integral.

Més enllà de l’assistència jurídica en les figures legalment establertes, la Fundació ha promogut la creació de nous centres i serveis, per tal de millorar la situació de les persones que pateixen trastorn mental. Entre aquests serveis trobem: el Servei d’Oci i lleure, el Servei d’Atenció psicològica o el centre residencial La Ginesta.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariPersones amb malaltia mental
TemàticaDependència
Habitatge
Lleure
Salut
Treball/ocupació
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assessorament jurídic i legal
Assistència domiciliària
Assistència psicosocial
Informació i orientació
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióBarcelona ciutat
Programes o projectes a destacarSERVEI DE SUPORT A LA CAPACITAT JURÍDICA
Des de 1989 la Fundació Via-Guasp atén persones que requereixen suport en l\'exercici de la seva capacitat jurídica. Som una Fundació de suport (antiga fundació tutelar) que assisteix a persones amb trastorn mental en les diferents àrees de la seva vida, segons l\'encàrrec judicial.

L’objectiu principal del Servei de suport a la capacitat jurídica és brindar les mesures necessàries per al ple exercici d’aquesta capacitat. Amb la finalitat de donar cobertura a tots els àmbits mencionats, l’entitat compta amb un equip multidisciplinari format per professionals de l’àrea social, econòmica i judicial, que treballen interdisciplinàriament i seguint el pla individual de cada assistit.

SERVEI D’OCI I LLEURE
La Fundació també disposa d\'un Servei d\'Oci des de 2016. Una de les treballadores de l’entitat dedica part de la seva jornada a organitzar activats, sortides o viatges. Així mateix, els caps de setmana realitza sortides amb un grup de persones de la Fundació i de la llar-residència La Ginesta, amb qui compartim
edifici. La funció de la persona encarregada del servei d\'oci és promoure la inclusió i el benestar dels participants, a través de l\'acompanyament a múltiples activitats, espais culturals o celebracions.

L’objectiu general del servei és la millora de la qualitat de vida de les persones ateses per la Fundació i la llar-residència. Entre els objectius específics trobem:
- Fomentar la inclusió social de les persones amb trastorn mental.
- Millorar les habilitats socials dels/les destinataris/ies del projecte.
- Incrementar l\'autoestima i l\'autonomia dels/les destinataris/ies.

Arran d\'aquest servei, s\'ha aconseguit que persones amb un fort aïllament estableixin vincles en i amb la comunitat, millorant d\'aquesta manera les seves habilitats, autoestima i benestar.