Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Yamuna pel desenvolupament de poblacions marginals
YAMUNA

AdreçaC/ París 97 Local - 2
08029 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon934196944
Correu electrònicgloria@yamuna.org
info@yamuna.org
Adreça webhttp://www.yamuna.org/

DescripcióL'ONGD YAMUNA va ser fundada l'any 2000, treballa en projectes de cooperació al desenvolupament a l'Índia i a Madagascar, i per l'educació al desenvolupament a Catalunya.
La situació de precarietat en la que es troben moltes famílies d'ambdós països van empènyer YAMUNA a desenvolupar programes de protecció a la infància, l'adolescència i a les dones, i a fer una tasca de sensibilització i educació al nostre país.
La participació del voluntariat a Catalunya, a Madagascar i a l'Índia és bàsica per l'assoliment dels objectius i del funcionament de l'entitat.
- A Catalunya són els transmissors de les necessitats detectades a aquests dos països, sensibilitzen de la responsabilitat dels anomenats països del Nord i exposen les actuacions proposades.
- A Madagascar, aporten idees, però sobretot s'apropen a una realitat que acostuma a ser-los desconeguda.

Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariDones
Infància i joventut
TemàticaGènere
Àmbit territorial d'actuacióEixample
Programes o projectes a destacarHi ha dues línies d'actuació:
a) El programa de protecció d'infants i joves, que lluita contra la malnutrició, la falta d'atenció mèdica i els problemes d'escolarització mitjançant els projecres següents:
- Centre educatiu (Vontovorona, poblet a 20Km de la capital de Madagascar, per a nens i nenes de 0 a 14 anys, en el que hi ha llar d'infants, pavulari, reforç escolar de primària i secundària, activitats esportives i artístiques. Disposa de l'única biblioteca del pobles. Se'ls proporciona menjar, que per a molts serà l'únic del dia.
- Projecte de protecció a infants i joves de famílies més vulnerables (Vontovorona, Madagascar)
-Escolariització de nenes (calcuta, Índia) que sense aquest recolzament no tindrien la posibilitat d'anar a l'escola, docns es desrina a famílies amb mancança de recursos que prioritzen la formació dels nens.

b)Programa de protecció a la dona (Vontovorona, Madagascar) que pretén proporcionar estabilitat a les seves famílies i dinamitzar el barri al fomentar les activitats generadores de recursos:
- Recolzament a una cooperativa de dones que treballa amb criteris de comerç just. YAMUNA els cedeix el terreny agrícola, tallers, vivendes socials i col·labora en la recerca de clients
- Tallers de formació professional, en aquest moment están funcionant el d'aricultura ecològica i costura.