Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundacion Hestia
FH

AdreçaPlaça Karl Marx 1
08035 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteHorta - Guinardó
Telèfon900921928
607086740
Correu electrònicadministracion@hestiafundacion.org
adriana.masip@hestiafundacion.org
Adreça webhttp://hestiafundacion.org/

DescripcióFundació Hestia és una fundació tutelar sense ànim de lucre que vetlla pel benestar de la gent gran i de les persones dins de l\'àmbit de la salut mental. La nostra tasca s\'enfoca en la protecció de les persones més vulnerables, la innovació en l\'àmbit sociosanitari i de la salut mental, i la sensibilització a la societat sobre la fragilitat, l\'estigma, l\'aïllament i els riscos d\'exclusió social associats a la malaltia mental i/o l\'envelliment, i sobre la necessitat d\'enfortir la integració social de qui està immers en aquests processos. També formem part de Fundaciones por el Clima on hem signat un Pacte d\'Emergència climàtica i justícia social que garanteix que portem a terme accions en benefici del medi ambient.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariPersones amb malaltia mental
TemàticaSalut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacar- Figura de suport: L\'equip multidisciplinari del Servei d\'Assistència realitza un pla de treball personalitzat i adaptat a cada assistit, fixant uns objectius conjunts i resolent totes aquelles qüestions de caràcter psicosocial, economicoadministratiu i/o jurídic que puguin afectar els assistits de la Fundació. Els càrrecs que la Fundació pot exercir són els d\'administrador patrimonial, defensor judicial, curador i assistent amb representació o sense representació, en funció del tipus d\'incapacitació que hagi dictaminat el jutjat. També portem a terme activitats esportives, com el partit de futbol solidari del Giving Tuesday, accions comunitàries, participant en la Marató de TV3 i altres activitats lúdiques que fomenten la cohesió grupal i participació en comunitat dels usuaris qui atenem.

- Càtedra d\'Hestia: Atenció Integral Social i Sanitària que promou les Beques i Premis a l\'Excel·lència Investigadora en l\'àmbit sociosanitari i de la salut mental.

- #Matealestigma: En aquest projecte s\'emmarquen accions d\'informació i sensibilització de caràcter esportiu i social, entre les quals adquireix especial protagonisme el patrocini de l\'equip de bàsquet Hestia Menorca, associat al projecte #matealestigma. Té com a objectius promoure l\'esport com a eina de millora de la salut mental, afavorir la integració social dels col·lectius que sofreixen malalties mentals greus i donar visibilitat a la malaltia mental i posicionar-nos en la lluita contra l\'estigma.

- Menjador Social Hestia Gràcia: És un servei ubicat al sociosanitari Hestia Gràcia que té com a objectiu donar resposta a una situació de risc, possibilitant una alimentació sana i saludable, d\'una manera temporal, a persones i famílies amb greus necessitats socials i de subsistència.

- TBC (Treballs en Benefici a la Comunitat): La Fundació, en col·laboració amb el Departament de Justícia, ofereix la possibilitat de realitzar una activitat d\'utilitat pública i d\'interès social, sense retribució, a persones sotmeses a mesures penals alternatives, per a afavorir la seva reinserció social.