Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
MCNB

AdreçaPasseig Picasso s/n
08003 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon932562200
932566002
Correu electrònicmuseuciencies@bcn.cat
gredolad@bcn.cat
Adreça webwww.museuciencies.cat

DescripcióEl Museu de Ciències Naturals de Barcelona és una entitat que es dedica a l'estudi i interpretació de la història i el patrimoni natural. Generem i compartim coneixement sobre la diversitat i l’evolució del món natural, amb el propòsit de contribuir a conservar-lo i de crear una societat més informada, connectada i responsable amb la natura. Ho fem mitjançant la preservació d’unes col·leccions que són testimoni material del patrimoni natural de Catalunya, la recerca de la diversitat biològica i geològica, i unes experiències que estimulen l’exploració, l’aprenentatge, l’estimació, el gaudi, el diàleg i la participació entre el públic més ampli possible.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona disposa de quatre espais situats en tres parcs emblemàtics de la ciutat: la Ciutadella, Montjuïc i el Fòrum. A la Ciutadella es troben el Museu Martorell (antic Museu de Geologia) i el Laboratori de Natura, a l’edifici del Castell dels Tres Dragons (antic Museu de Zoologia). A Montjuïc s’ubiquen el Jardí Botànic, centre de referència en la conservació de la flora mediterrània, i l’Institut Botànic (Centre mixt CSIC-Ajuntament de Barcelona). A la mateixa muntanya també hi ha el Jardí Botànic Històric, reobert al públic recentment. Al Fòrum es troba el Museu Blau, on s’allotgen les noves instal·lacions destinades principalment als programes públics (exposicions, tallers, conferències, mediate...).
Naturalesa jurídicaAdministració pública
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gais
lesbianes
homes i dones transsexuals i bisexuals
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones aturades
Persones drogodependents
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Persones sense llar
Població en general
TemàticaCultura
Educació
docència i formació
Medi ambient
Activitat o serveiParticipació
Promoció cultural
Sensibilització
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarMuseu accessible: Per a persones amb discapacitat fisica, visual, auditiva i psiquica Atenció a persones amb malalties mentals i altres problemàtiques que requereixin atenció personalitzada o especial.

Projecte Museu Ambulant: Projecte pedagògic consistent en aportar coneixement i recursos a col.lectius que per diveses casuïstiques no poden accedir a l'exterior. En el nostre cas seria que no podemn venir personalment al Museu. Actualment estem treballant en l'àmbit penitènciari, concretament amb la població reclusa que no pot sortir del centre. Estem presents a totes les presons de Catalunya inclosos els centres per a joves. Museu Ambulant és una calaixera mòbil i una maleta , de creació i disseny propi, amb diversos materials didàctics pensats per ésser utilitzats per tot el col·lectiu docent de forma autònoma i durant un temps llarg, dins dels seus programes educatius. Aquest projecte ha rebut diversos premis i està molt ben valorar pels docents dels centres.

Properament, i seguin els objectius del projecte, obrirem el camp d'actuació a malalts que requereixin llargues estades a l'hospital. Pla de proximitat: Atencio a parelles lingüístiques Atenció a col.lectius en rics d'exclusió. Treball a les escoles en projectes participatius. Participació al Pla Comunitari i a la Taula Besos-Maresme. Participació a l'Associació Barcelona District Fòrum, dedicada a projectes de responsabilitat social.