Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Residència Assistida Royal Llar

AdreçaGran Via de les Corts Catalanes, 695 Principal
08013 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon932 31 11 18
Correu electrònicroyalllarpsicologia@gmail.com
royalllarofi@gmail.com
Adreça webhttps://guia.barcelona.cat/es/detall/residencia-assistida-per-a-

DescripcióLa Residència Assistida Royal Llar és un Servei social especialitzat adreçat a persones grans amb dependència o risc social de caràcter temporal o permanent.
Naturalesa jurídicaEmpresa
Col·lectiu destinatariGent gran
Programes o projectes a destacarActualment estem realitzant un Projecte d'Artteràpia anomenat l'Arbre de la vida. Una nova mirada per a construir-ho.

El seu objectiu general és brindar un acompanyament a partir de l'Artteràpia, a 13 residents de la Residència Royal Llar.

Artteràpia es tracta d'una forma de treball on a partir dels llenguatges artístics, es crea un acompanyament professional basat en el respecte i la confiança, portant beneficis en la part emocional, capacitats cognitives i de relació.

La creativitat es relaciona culturalment a la primera etapa de la vida, no obstant això al llarg d'estudis que s'han realitzat en els últims anys, amb l'objectiu d'oferir millor qualitat de vida en la vellesa, s'ha descobert que la creativitat ajuda la plasticitat cerebral al llarg de tot el transcurs de la vida, permetent que a partir els llenguatges artístics, els usuaris són capaços de recordar fets, termes i conceptes apresos amb anterioritat. Fent noves connexions neuronals (Carrascal, 2014)

El nostre objectiu de treballar amb l'"arbre de la vida" és poder oferir un espai on les persones a partir de diferents materials puguin anar construint el seu arbre, el qual depenent de cada part es podrà anar plasmant de manera singular la seva experiència i el que els arribi a ressonar la seva producció, afavorint així la seva autonomia, singularitat i voluntat.

Beneficis en l'esfera social
Afavoreix relacions positives entre els membres del grup.
Reforçar l'autonomia i capacitat de decisió.
Beneficis en processos cognitius
Afavoreix la memòria, percepció, simbolització.

Beneficis emocionals
Afavoreix la integració
Permet reconstruir l\'experiència de vida
Compartir i donar-li un valor i reflexió sobre la pròpia experiència de vida.
Brindar un acompanyament per a combatre el sentiment de solitud.
Sentir-se útils
Sentir-se escoltats

Propostes de valor: A diferència dels tallers de manualitats impartit ja en el centre, en aquest espai s'oferirà més llibertat quant a materials i preferència de la realització de l'arbre de la vida, a més en ser treballat a partir dels propis records, serà interessant veure les diferències en el plàstic, que serà al mateix temps les singularitats de la construcció de la remembrança de la mateixa experiència de vida. També a l'ésser un major nombre de sessions i sense un objectiu plàstic concret permetrà aprofundir en la seva creativitat i la seva manera d'estar. En ser realitzat per dos artterapeutes permetrà intentar crear les condicions necessàries per a fer un treball professional. És important que el Centre doni suport quant a no interrompre el treball que es vagi realitzant per a poder crear major profunditat i confidencialitat en el treball dels residents.

Organització
Període de sessions: Febrer (Acabar d'organitzar el taller, així com anar explicant als residents el treball a realitzar) Març a Juny (Desenvolupament de les sessions)

Durada de cada sessió: 14.00-17.30 els dies dijous

Material: Tela per a pintar, temperes, llana.

Organització de les sessions: Relaxació- Es realitza a partir de la respiració o música, es comenta l'estructura, el dia i el nom del taller.

Temps de producció- Es lliuren els materials

Tancament- Es comparteix l'experiència durant el taller.

Realitza:
Agnes Ansio
Claudia Daza
Arteterapeutas