Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Servei d'Atenció a la Dependència - Sant Joan de Déu
FAD-SJD

AdreçaCarrer Puiggarí, 5-7 3º
08014 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSants - Montjuïc
Telèfon933652965
673133711
Correu electrònicfad.info@sjd.es
Adreça webwww.fad-sjd.org

DescripcióLa FAD-SJD és una fundació sense ànim de lucre, vinculada a l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. És una entitat assistencial i formativa que desplega una Atenció Centrada en la Persona i ho porta a terme des d'un Model Humanista.

La seva missió és:
- Oferir un programa d'atenció domiciliaria soci-sanitària a persones en situació de dependència/discapacitat de qualsevol edat
- Formar persones en situació o risc d'exclusió social com a cuidadors professionals
- Inserir alumnes formats i tutelar-los en la seva actuació de tenir cura al domicili des del Model de Gestió de Casos d'infermeria

La seva visió és:
Arribar a ser una entitat que treballi en el marc de la continuïtat de cures en un Model d'Atenció Integral i Integrada

Els seus valors són:
La FAD-SJD fa seus els valors identitaris de l'OHSJD:
Hospitalitat, qualitat, respecte, responsabilitat i espiritualitat.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariDones
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones aturades
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
TemàticaDependència
Educació
docència i formació
Treball/ocupació
Activitat o serveiAssistència domiciliària
Formació
Inserció sociolaboral
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarPrograma Feina amb Cor. Conveni amb Càritas
Dates : Participació ininterrompuda des de la primera edició al 2011
Col·lectiu Destinatari: Persones migrades en situació regular o irregular.
Explicació del projecte: El programa d\'inserció que està majoritàriament, vinculat al programa formatiu de la nostra entitat, ambdós, fruits del conveni de col·laboració entre Càritas Barcelona i la FAD-SJD per afavorir i millorar l\'ocupabilitat de persones amb altes dificultats d\'accés al mercat laboral. La formació en l\'àrea de l\'atenció a persones dependents en el seu domicili, és l\'eina per promoure o afavorir la inserció laboral de les persones seleccionades per Càritas. Les persones inserides són alumnes que han cursat algun dels cursos del programa formatiu de l’any en curs, alumnes d’altres edicions formatives. És per aquest motiu que Càritas contribueix també a la seva inserció. Aquestes persones han estat seleccionades mitjançant una entrevista laboral per formar part de la borsa de treball de la FAD i posteriorment, han estat contractades per la FAD en règim general o amb famílies sota un contracte de la llar. La FAD facilita la contractació de serveis i de cuidadores, aportant una subvenció a les famílies reduint el preu/hora en un període de temps determinat.

Programa Barris d’oficis:
Durada: 21/01/2020- 20/01/2021
Programa dut a terme per licitació pública amb l’Ajuntament de Barcelona, per la formació i inserció a través de la contractació laboral durant 12 mesos de 30 persones (93% dones) en situació de vulnerabilitat en els Barris de l’Eix Muntanya del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona. La finalitat del programa va ser professionalitzar persones en situació de vulnerabilitat social en l’àmbit de l’atenció sociosanitària a persones amb dependència. El programa va consistir en formació bàsica tècnica en l’àmbit de les cures, formació transversal, pràctiques en centres sociosanitaris i execució de serveis d’atenció domiciliària oferts a través de serveis socials i associacions de veïns als barris inclosos en el Pla de Barris de l’Ajuntament.

Programa Pilot per Aprenentatge per a la Professionalització del SOC (APP):
Dates: 15 de setembre de 2020- 15 de juny de 2021.
Territori: Àrea metropolitana de Barcelona.
Col·lectiu destinatari: Persones en risc d’exclusió sociolaboral. Programa Pilot del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de formació i capacitació professional, vehiculat a través de Barcelona Activa i que ens va proposar la nostra participació . La nostra entitat va tenir dues funcions: 1. La realització del curs de Capacitació Professional (CP) en l’àmbit d’atenció a les persones dependents en el seu domicili. 2. La contractació de 12 persones a jornada completa per dur a terme l’etapa d’experienciació laboral com a cuidadors professionals. Aquesta convocatòria la realitza el SOC a través dels municipis. En el nostre cas, l’entitat beneficiària de la subvenció és Barcelona Activa amb la qual vam signar conveni com a entitat executora.


Programa formació amb certificat de professionalitat i acompanyament a treballadores de la llar i les cures en el marc del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona:
Dates: 24 de febrer de 2022 al 24 de febrer de 2023
Territori: Barris determinats de Pla de Barris
Col·lectiu destinatari: Dones en situacions de vulnerabilitat i/o en risc d’exclusió sociolaboral.
Explicació del projecte:
Licitació pública amb l’Ajuntament de Barcelona, per a la formació i inserció laboral amb l’objectiu principal de professionalitzar a 15 dones en l’àmbit de l’atenció sociosanitària a persones en situació de dependència. Les participants es troben en situacions de vulnerabilitat, residents als barris que pertanyen a Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona. El programa consisteix en l’acompanyament a la preparació de les proves d’accés per al CP de nivell 2, la impartició del CP d’”Atenció Sociosanitària a persones dependents en Institucions Socials”, pràctiques en centres sociosanitaris, formació transversal, i l’acompanyament a la cerca de feina i/o per a la millora de les seves situacions laborals. Aquest seguiment individualitzat integral amb cadascuna de les participants es dur a terme al llarg de tot el procés, no només des d’una vessant formativa, sinó tenint en compte la dimensió socioemocional, per potenciar l’empoderament i afavorir l’enxarxament de les participants.

Programa formació, contractació i regularització per a treballadores de la llar i les cures en situació irregular, del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona
Dates: 24 de febrer de 2023 al 23 de febrer de 2025
Territori: Barris determinats de Pla de Barris
Col·lectiu destinatari: Dones en situació irregular i en risc d’exclusió sociolaboral.
Explicació del projecte:
Licitació pública amb l’Ajuntament de Barcelona, per aconseguir la regularització administrativa a partir d’un programa de formació i inserció laboral, amb l’objectiu principal de professionalitzar a 15 dones en l’àmbit de l’atenció sociosanitària a persones en situació de dependència. Les participants es troben en situacions irregular, residents als barris que pertanyen a Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona. El programa consisteix en la impartició del CP d’”Atenció Sociosanitària a persones dependents en Institucions Socials”, pràctiques en centres sociosanitaris, formació transversal, i contractació durant 12 mesos.

Gestió de la Residència Assis de gent gran de Sant Quirze del Vallès amb 110 places de les quals 20 son públiques.
Contracte privat de gestió del servei.
Dates: inici gener de 2002 fins a la actualitat.
Direcció general de la residencia a tots els nivells: assistencial, organitzatius, etc....

Gestió de la Comunitat Religiosa del Sagrat Cor de Sarrià. Barcelona.
Contracte privat de gestió del servei.
Dates: inici març de 2019 fins a la actualitat.
Gestió de la zona de persones dependents de la comunitat amb atenció a 35 germanes. Amb un equip assistencial assimilable a una residencia de gent gran.

Gestió de la Comunitat Religiosa de Missioneres del a Immaculada Concepció. Barcelona.
Contracte privat de gestió del servei.
Dates: inici març de 2016 fins a la actualitat.
Gestió de la zona de persones dependents de la comunitat amb atenció a 30 germanes. Amb un equip assistencial assimilable a una residencia de gent gran.