Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Servei d'Atenció a la Dependència - Sant Joan de Déu
FAD-SJD

AdreçaCarrer Puiggarí, 5-7 3º
08014 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSants - Montjuïc
Telèfon933652965
Correu electrònicfad.info@sjd.es
Adreça webwww.fad-sjd.org

DescripcióLa FAD-SJD és una fundació sense ànim de lucre, vinculada a l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. És una entitat assistencial i formativa que desplega una Atenció Centrada en la Persona i ho porta a terme des d'un Model Humanista.

La seva missió és:
- Oferir un programa d'atenció domiciliaria soci-sanitària a persones en situació de dependència/discapacitat de qualsevol edat
- Formar persones en situació o risc d'exclusió social com a cuidadors professionals
- Inserir alumnes formats i tutelar-los en la seva actuació de tenir cura al domicili des del Model de Gestió de Casos d'infermeria

La seva visió és:
Arribar a ser una entitat que treballi en el marc de la continuïtat de cures en un Model d'Atenció Integral i Integrada

Els seus valors són:
La FAD-SJD fa seus els valors identitaris de l'OHSJD:
Hospitalitat, qualitat, respecte, responsabilitat i espiritualitat.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariGent gran
Persones amb malaltia mental
Persones aturades
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
TemàticaDependència
Educació
docència i formació
Treball/ocupació
Activitat o serveiAssistència domiciliària
Formació
Inserció sociolaboral
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarLa FAD-SJD destaca de la seva actuació, no tant un programa sinó la vinculació dels tres programes de la seva missió.

Les persones en situació de dependència per edat, malaltia aguda o crònica, problemes de salut mental o final de la vida, que necessiten d'un suport professional, espera una resposta de proximitat (domicili), flexible i de qualitat que asseguri la seva individualitat i el respecte a la seva forma de vida. El Model de la FAD-SJD de gestió de casos assegura des de l'inici del procés, una valoració integral de necessitats i un Pla Personalitat d'Atenció consensuat amb la persona/família i cuidador/a professional. Aquest Pla d'Atenció es revisat i avaluat en cada visita domiciliària de la gestora de casos.

Aquest Model assegura la valoració i tutela de la praxis del cuidador/a i serveix per detectar àrees de millora i necessitats de formació continua.
El programa d'inserció (premi Incorpora 2015) reflecteix el programa social de la FAD-SJD i el compromís amb les persones vulnerables.