Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
SomAtents
Associació SomAtents

AdreçaReina Amàlia 31
08001 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon685416588
Correu electrònicinfo@somatents.com
Adreça webwww.somatents.com

DescripcióSomAtents és un col·lectiu d'acció periodística que aplega una vintena de periodistes i acadèmics compromesos amb el periodisme de qualitat i amb el convenciment que una informació rigorosa i veraç és una eina imprescindible per tenir una societat saludable, una democràcia real i una ciutadania empoderada. L'Associació SomAtents de Reporterisme és un col·lectiu interessat a fer periodisme transgeneracional i multimediàtic per tal de contribuir als objectius anteriorment citats, així com al progrés social de la societat en què actua i a la creació d'una consciència crítica sobre el món en què vivim. Per això, volem fer un periodisme valent en la forma i en el fons, que s'entengui i que emocioni i, en paral·lel, dur a terme una tasca pedagògica destinada als més joves i a la ciutadania en general per oferir eines de lectura crítica dels mitjans, l'actualitat i el panorama informatiu.

SomAtents desenvolupa la seva activitat periodística des del Maig del 2012 a través del web www.somatents.com, per la qual un extens equip de periodistes ha elaborat més d'un centenar de reportatges, entrevistes i cròniques. Alguns d'aquests continguts han tingut una difusió viral i, gràcies a la seva activitat, el col·lectiu ha aconseguit aplegar una comunitat que té uns 4.000 seguidors a les xarxes socials (més de 1.700 a Facebook; i prop de 3.000 a Twitter). L'interès per generar comunitat de SomAtents es plasma també en el seu programa de cursos, iniciat l'abril del 2015. S'han impartit tallers sobre "Qui decideix què és notícia?", fotoperiodisme, comunicació i lideratge, periodisme narratiu o les primaveres àrabs i el seu impacte en la crisi dels refugiats.

Des del 2012 hem desenvolupat contactes locals amb entitats com Raval Cultural, Fundació Tot Raval, el TEB, el Centre Cívic Riera Blanca o el Casal de Barri Folch i Torres, i internacionals amb Cuadernos Doble Raya, col.lectiu iberoamericà de Periodisme, i amb la Fundació Gabriel García Márquez para el Nuevo Periodismo Iberoamericano. L'activitat de SomAtents compta amb l'assessorament permanent i la col·laboració del part de recerca de la UAB del qual formem part com a projecte adherit.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPoblació en general
TemàticaCultura
Activitat o serveiFormació
Informació i orientació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Ciutat Vella
Programes o projectes a destacarCURT DOCUMENTAL LA ROBA ESTESA. LA
HISTÒRIA DEL PETITET I DE LA SEVA
ORQUESTRA SIMFÒNICA DE LA RUMBA
DEL RAVAL

RETRATS PARAL·LELS: HISTÒRIES DE
VIDA AL RAVAL

CURS DE FOTOGRAFIA

CURS QUI DECIDEIX QUÈ ÉS NOTÍCIA?

CURS DE COMUNICACIÓ I LIDERATGE

CURS DE PERIODISME NARRATIU

POPUP SESSION: CONFERÈNCIA SOBRE
EL TRÀNSIT ENTRE LES PRIMAVERES
ÀRABS I LA CRISI DELS REFUGIATS

PUBLICACIÓ PERIÒDICA DE CONTINGUTS
AL PORTAL WWW.SOMATENTS.COM

GIMCANA LITERÀRIA PARTICIPATIVA I
BOOK CROSSING AMB ESTAND A LA
RAMBLA DEL RAVAL DURANT LA DIADA DE
SANT JORDI

SOMDEBAT: 2 DEBATS ONLINE SOBRE EL
PERIODISME DE QUALITAT I ELS LÍMITS DE
LA LLIBERAT D'EXPRESSIÓ

CURS: LA IMATGE DELS INTERNS DE LES
PRESONS CATALANES ALS MEDIA
GENERALISTES