Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Teixint Connexions SCCL
TC SCCL

AdreçaCalle de Montseny 43
08012 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteGràcia
Telèfon644658856
Correu electrònicreperkutim@teixintconnexions.cat
reperkutim@teixintconnexions.cat
Adreça webhttp://nova.teixintconnexions.cat/

DescripcióLa cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre Teixint Connexions és la transformació en projecte cooperatiu sense ànim de lucre dels més de 7 anys d’iniciatives socials, educatives, comunitàries i de treball en xarxa de l’entitat Teixint Connexions amb un equip de persones vinculades des de fa més de 15 anys a projectes del teixit associatiu del Districte de Gràcia amb experiència en la gestió i la coordinació de projectes de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya com el Pla Educatiu d’Entorn de la Vila de Gràcia i el programa Temps de Barri, Temps Educatiu Compartit. Entre les iniciatives impulsades per la pròpia entitat destaquem els projectes educatius, culturals i de treball en xarxa amb les entitats de persones amb discapacitat i les escoles i entitats del Districte de Gràcia, algun d’ells actius des de l’any 2005. L’experiència i trajectòria que ha estat reconeguda aquest 2018 amb el Premi Vila de Gràcia a la millor acció en defensa dels valors cívics atorgat pel Districte de Gràcia.
Naturalesa jurídicaAltres
Col·lectiu destinatariPersones en risc d'exclusió social
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Activitat o serveiPromoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióCiutat Vella
Gràcia
Horta - Guinardó
Nou Barris
Sant Andreu
Sants - Montjuic
Programes o projectes a destacarESCOLA I BARRI
Una de les nostres prioritats és promoure projectes educatius que connectin l'escola amb el teixit social, cultural, festiu i econòmica del seu entorn. El futur de la nostra societat passa per l'educació i post això prioritzem que els nens, nenes i joves del nostre barri coneguin la realitat de la seva comunitat. Amb l'objectiu que interactuin amb els seus veïns i veïnes, amb les seves entitats, la seva cultura, el seu comerç, les seves festes i, sobretot, les seves realitats socials, algunes d'elles invisibilitzades com les persones amb diversitat funcional, persones amb algun trastorn de salut mental, joves en risc d'exclusió... Amb el clar objectiu que els serveixi d'aprenentatge personal, alhora que afavoreixi la seva futura participació i implicació comunitària.

PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL / SALUT MENTAL
Donis dels nostres inicis hem treballat per a posar en valor les capacitats de les persones amb diversitat funcional o amb algun trastorn de salut mental, així com fomentar i potenciar la seva participació activa en la vida cultural, social i comunitària del barri. Donis l'educació, la normalitat i la quotidianitat. També amb dues maneres de treballar: generant projectes concrets de xarxa amb escoles i entitats del barri, així com connectant i fomentant la seva participació en el teixit associatiu, cultural i festiu del barri. Generalment són persones que exerceixen un paper passiu i de mers espectadors de la cultura i els espais festius, i el nostre objectiu és que siguin actors actius de l'organització i vivència de tot allò que passi al seu voltant.

PROJECTES INTERGENERACIONALS
També una de les nostres prioritats és impulsar i promoure projectes intergeneracionals, que posin en valor l'experiència i saviesa de les nostres persones majors, fomentant l'envelliment actiu. Alhora que aportem un valor social, de valors i compromís a l'aprenentatge dels nostres futurs ciutadans actius. I sempre a partir de projectes vinculats a la cultura, l'art, la dansa i la creativitat.

FESTA TEIXINT CONNEXIONS PER LA MARATÓ DE TV3
Un dels nostres projectes principals és l'organització d'una festa solidària amb el teixit social, educatiu, cultural, econòmic i festiu del barri per a recaptar fons en el marc de la Marató de TV3, de la televisió pública catalana, una cita anual molt arrelada a Catalunya. Set són l'edicions que hem organitzat, i en la de l\'any passat van participar més de 70 entitats, escoles, associacions de famílies, recursos i equipaments, músics i col·lectius de Gràcia per a recaptar fons per a la recerca i lluita contra el càncer.

DINAMITZACIOÓ COMERCIAL
Un dels nostres projectes actuals és aportar el nostre coneixement comunitari en la dinamització del comerç de proximitat del barri. Vivim en uns temps on els hàbits de consum estan canviant. Amb l'objectiu d'aportar valor als veïns i veïnes que cada dia aixequen la persiana dels seus negocis estem treballant, conjuntament amb els tècnics municipals, projectes i proposta que connectin i fomentin el treballat en xarxa amb el teixit comunitari del barri. Reconèixer el seu paper cohesionador treballant conjuntament activitats i propostes amb escoles i entitats culturals, i fomentat la seva participació activa en el calendari festiu i comunitari del barri.

REPERKUTIM – BLOCO SUCA BARCELONA
La nostra clara aposta de futur és Reperkutim, el projecte que presentem en aquesta subvenció i que reuneix tots els valors i objectius que hem treballat aquests gairebé vuit anys d\'experiència associativa. Amb la clara intenció de fer el salt a nivell ciutat, replicant la iniciativa en tots els districtes barris de Barcelona, com mirada i perspectiva de futur a nivell de país.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa