Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Ventijol, Associació per la Salut Familiar i Comunitària
Ventijol

AdreçaC/ Sagrera 179-197 1r
08030 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteSant Andreu
Telèfon934081236
Correu electrònicventijol@ventijol.cat
Adreça webwww.ventijol.cat

DescripcióL’Associació per a la Salut Familiar i Comunitària Ventijol és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1994 i que té com a objectius fundacionals la intervenció psicoterapèutica i social amb les famílies i unitats de convivència en situació de crisi, fent servir tècniques de teràpia familiar des d’una perspectiva sistèmica i de mediació, i també informant la comunitat sobre la importància de les relacions familiars en el desenvolupament psicològic, personal i social dels nens i adolescents.

Les nostres intervencions sempre s’han orientat a complementar les actuacions de la xarxa pública d’atenció sanitària, psicosocial i educativa, que actua com a principal derivant, i tots els nostres professionals han estat formats a l’Escola de Teràpia Familiar de l’Hospital de Sant Pau i seleccionats entre els millors alumnes.

Els objectius principals han estat sempre l’atenció psicoterapèutica a col·lectius especialment vulnerables, com ara els afectats per malalties mentals i l’atenció familiar en situacions d’alcoholisme i d’altres toxicomanies. També desenvolupem activitats terapèutiques grupals amb familiars de malalts mentals i amb grups de pares i fills adolescents que presenten una simptomatologia que pot derivar en malaltia mental.

Finalment, també desenvolupem una altra branca en forma d’activitats de promoció i participació, formant part de diferents grups de treball, jornades, trobades i reunions.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb malaltia mental
Persones drogodependents
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
Altres
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Dependència
Drogodependències
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat