Festes i tradicions per època de l’any

Cicle de Nadal

El cicle nadalenc és un període que comprèn des de la festivitat de Sant Nicolau –el 6 de desembre– fins que es desfà el pessebre, el 2 de febrer, dia de la Candelera.

Sants Innocents

El 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, és una jornada que tradicionalment s’ha celebrat fent innocentades o entremaliadures a familiars, amics i coneguts.
tres reis

Cavalcada de Reis

La nit del 5 de gener la ciutat organitza una gran rebuda dels Reis de l’Orient, amb una gran desfilada pels carrers de la ciutat, acompanyats d’un gran seguici.
Sant Antoni

Tres Tombs de Barcelona

La festa dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona té com a activitat principal una passada de bèsties –cavalls, ases, someres–, cavalcades o tirant carruatges, que fan un circuit pel centre de la ciutat.

Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar

L'activitat principal dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar és una passada de bèsties cavalcades o tirant carruatges que fan un circuit per les places i carrers del barri.

Tres Tombs Infernals

Els Tres Tombs Infernals és una celebració que es fa a Sant Andreu de Palomar i combina teatre al carrer, correfoc i espectacle pirotècnic.

Foguerons de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia

La festa dels foguerons de Sant Antoni al barri de Gràcia és una celebració mallorquina traslladada al barri barceloní. Consisteix en unes mostres de cultura popular del Principat i de Mallorca.
Festes de Santa Eulàlia

Festes de Santa Eulàlia

Les festes de Santa Eulàlia, també conegudes per la Laia o festa d’hivern de Barcelona, se celebren cada any pels volts del 12 de febrer a places i carrers de tota la ciutat.