Comença la Festa Major de l'Esquerra de l'Eixample 2020!

Totes les activitats es faran amb aforament limitat i inscripció prèvia en l’entitat organitzadora.

Les festes començaran el divendres 2 d’octubre a les 18 h amb el concert del grup De Socarrel, que habitualment acompanya a l’esbart Ballets de Catalunya (als jardins del Doctor Duran i Reynals). A les 19 h tindrà lloc el pregó de la Festa Major, que serà llegit pels professionals del CAP de l’Esquerra, en reconeixement a la tasca dels sanitaris del barri durant la pandèmia. Al vespre, a les 20 h, se celebrarà el concert de Miquel Roig en agraïment a la xarxa solidària creada pels joves del barri per cobrir les necessitats bàsiques dels veïns i veïnes que van patir dificultats econòmiques durant aquests mesos. Hi participarà la Colla Gegantera de l’Esquerra de l’Eixample.

El diumenge 4 d’octubre, quan se celebraria la Diada Castellera a a càrrec de la Colla Castellera els Esquerdats de l’Esquerra de l’Eixample, l’entitat ha organitzat tota una jornada de colla amb el propòsit de reactivar als seus socis i sòcies. Hi haurà actuacions musicals i un bingo (de 12 a 23 h a l’espai Germanetes ubicat a la cruïlla entre els carrers del Consell de Cent i de Viladomat).

El divendres 9 d’octubre hi haurà actuació d’havaneres a les pistes esportives del Parc de Joan Miró (20.30 h), amb inscripció prèvia al telèfon 93 453 28 79.

El dissabte 10, els jardins de Rosa Deulofeu acolliran una audició de sardanes. Cal reservar plaça al telèfon 93 453 28 79.

Al llarg de les Festes, la Colla Gegantera de l’Esquerra de l’Eixample ha preparat una gimcana pel barri, que es podrà fer amb QR. La proposta pretén apropar els espais geganters del barri als veïns i veïnes, a mesura que van descobrint una mica més sobre en NinOt, el gegantet de l’Esquerra de l’Eixample.

L’entitat Camí Amic ha organitzat de nou la Bicicletada Familiar, un acte que reivindica alliberar dels cotxes l’espai públic per aconseguir un aire net. L’AAVV ha muntat una petita exposició al carrer amb les transformacions urbanístiques de l’Esquerra de l’Eixample i també una xerrada sobre el futur de dos equipaments emblemàtics del barri: l’Hospital Clínic i el recinte de l’Escola Industrial.

Al llarg de deu dies de festa hi haurà també castellers, concerts, espectacles de dansa i circ, una jornada de salut i moltes altres activitats recollides al programa.

Les activitats de la Festa Major estan subjectes a anul·lacions o modificacions en funció de la situació sanitària.