El centre de música Xamfrà, guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2020

El centre de música i escena del Raval ha guanyat un dels cinc premis que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), per la seva tasca educadora i d’inclusió social a través de l’ensenyament i la pràctica de la música i les arts escèniques.

En el veredicte, el jurat també destaca que l’entitat fa més de cinquanta anys que treballa per l’educació integral de les persones, amb la creació d’espais de trobada als barris del Raval, Sant Antoni i el Poble-sec, on milers d’infants, joves i famílies s’han pogut trobar per fer música, teatre i dansa.

Compromís amb el territori

Xamfrà neix de la Fundació L’ARC Música al barri del Raval com un espai de trobada entre persones que comparteixen les arts escèniques i la música per conèixer-se i relacionar-se. Des de la seva fundació, més de 5.000 persones — de totes les edats, condició i situació— han participat en diferents propostes artístiques i espectacles comunitaris.
A través de la música, el teatre i la dansa, l’oferta formativa de Xamfrà ajuda a nenes i nens, joves, adults i famílies de l’entorn —especialment del Districte de Ciutat Vella—, a viure l’art de manera col·lectiva i cooperativa, de manera respectuosa, rigorosa i diversa.

A més de Xamfrà, també han estat guardonats, la cantant Maria del Mar Bonet, el Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN), la directora i guionista de cinema Carla Simón i la companyia de teatre Tricicle.

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el diumenge 29 de novembre a la Capella del MACBA.