Es presenta el Congrés Nacional de Música d'Arrel

Del 13 al 15 de novembre el Centre Artesà Tradicionàrius acollirà el Congrés Nacional de Música d’Arrel, una iniciativa que convida a parlar del paper de la música d’arrel en l’actual context cultural. Hi haurà sis eixos de conversa, que debatran els àmbits de més interès de la música d’arrel. A més, es pretén que el congrés sigui un altaveu per visibilitzar la pluralitat d’opinions des d’una òptica transversal, teixint complicitats i sumant esforços.

El congrés és una iniciativa del col·lectiu d’agitació cultural La Xeixa, format per un grup de gent vinculada al sector de la música d’arrel tradicional. Amb aquesta proposta volen revifar la música d’arrel al territori català tot compartint motivacions i neguits i posant de manifest les preocupacions del sector.

El programa presenta diverses activitats com ara ponències d’experts, comunicacions dels agents del sector, espais de debat i conversa, presentació de projectes d’escoles de música i festivals del territori. Tot plegat servirà per debatre els sis àmbits temàtics, que són: identitat, comunicació i difusió de projectes i esdeveniments, models d’organització professionals, llegat i relleu generacional, models pedagògics i creació artística. A més de les ponències i comunicacions, també hi haurà un temps d’intercanvi d’opinions per tal d’extreure’n conclusions.

Al llarg del cap de setmana es faran dos concerts. El concert inaugural de divendres 13 de novembre, serà un espectacle de nova creació amb dos dels músics més rellevants d’avui a la música d’arrel: Joana Gomila i Arnau Obiols. L’espectacle, que barreja diferents disciplines artístiques, comptarà amb la companyia d’arts visuals Atzur.

El dissabte 14 a la nit hi haurà el concert d’un músic incombustible, en Carles Belda. Ell, amb el seu acordió i el conjunt Badabadoc, animaran els presents amb cançons interpretades amb ritmes caribenys.

Si voleu participar al congrés us heu d’acreditar clicant aquí. L’entrada general al Congrés té un preu de 15 € i inclou una acreditació pels tres dies i accés a totes les activitats programades.

Si cliqueu aquí podreu veure la roda de premsa de presentació del congrés.