Ja és aquí la Festa Major de la Barceloneta 2022

Del 28 de setembre al 2 d’octubre torna la festa del barri mariner amb un programa farcit de propostes per a tots els públics i totes les edats.

Després de dos anys de restriccions, el barri recupera les activitats populars als carrers i els actes més singulars i tradicionals.

Prèviament a l’inici de la Festa Major s’han organitzat un seguit d’actes perquè el barri comenci a viure l’ambient festiu. El dijous 15 es va fer la presentació de la Festa Major al Centre Cívic Barceloneta. Durant l’acte es va lliurar el premi al cartell guanyador de festa major, a la il·lustradora Lucia Segura.

El Dijous 22 i el dimarts 27 a la plaça del Poeta Boscà, hi tindrà lloc la VI Fira Solidària de la Barceloneta.

La Festa Major de la Barceloneta arrencarà el dimecres 28 de setembre, a les 19.30 h, amb el pregó a la plaça de la Barceloneta a carrec de la Cooperativa TEB.  Durant l’acte, es lliurarà el canó de plata i en acabar hi haurà l’actuació de la Raval’s Band.

En l’edició d’aquest any tornarem a gaudir amb les activitats més esperades i tradicionals, com la cercavila del Canó, que sortirà el matí del dissabte 1 d’octubre, i que, acompanyat del General Lagarto, recorrerà els carrers del barri llançant caramels i joguines per als més menuts.

La nit del dissabte,  a partir de ls 20.00 h, serà el moment del correfoc i del foc bestial, amb la lectura del versots infernals a la plaça de la Barceloneta, on després de llegir cada versot es dona entrada a les diferents colles de bèsties i diables participants.

Enguany la festa als carrers del Baluard i dels Pescadors tornaran a tenir un protagonisme molt especial. Activitats per  a infants, sopars de germanor, botifarrada, sardinades populars, concerts i balls, faran que el veïnat torni a gaudir de la celebració més propera i popular.

També es recupera la Festa de la Sardineta, que omplirà de música el passeig Marítim amb la clàssica ballada de swing i grups i DJ’s de música balkan.

A la festa no hi podien faltar les activitats molt arrelades al barri com el torneig de takatà, un esport creat pels veïns i veïnes que consisteix a colpejar una pilota de tennis amb les mans i fer-la passar a través d’una xarxa.

S’ha suspès la Festa Infantil de Cultura Popular i Imatgeria Festiva que s’havia de celebrar el dimunge al matí.

A les 11h. tindrà lloc la tradicional passejada de banderes i estendards  pels carrers del barri.

La festa s’acabarà a les 22 h amb un espectacles de drons a Passeig Marítim amb l’Espigó del gas.

Podeu consultar el detall de tota la programació de la festa major clicant a l’arxiu adjunt.