Presentat el cartell de la Festa Major del Poble-sec 2022!

El cartell i el domàs de la Festa Major del Poble-sec s’han donat a conèixer aquest dissabte al Molino en el marc de la 30a edició de la Mostra d’Entitats del barri. La presentació ha estat l’avantsala d’una Festa major que omplirà de vida els carrers poblesequins del 14 al 24 de juliol.

La presentació ha tingut lloc en un Molino que, per un dia, ha obert de nou les seves portes al veïnat amb motiu de la 30a Mostra d’Entitats del barri que ha omplert de concerts, actuacions de cultura popular, xerrades i tallers aquest equipament cultural poblesequí, la plaça de la Bella Dorita i el carrer de Vila i Vilà.

Un cartell ple d’energia i de referències al barri

A primera hora de la tarda s’ha donat a conèixer el cartell de la festa major d’enguany. L’ha creat la il·lustradora gironina i col·laboradora d’”El Jueves”, Judit Crehuet, en haver guanyat el 24è concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec. Precisament, aquesta mateixa dissenyadora s’ha endut aquest any el 10è Concurs de cartells de la Festa Major de la Marina.

Segons ha explicar la mateixa dissenyadora, a l’hora de dissenyar el cartell va afegir alguns símbols icònics del barri com el mateix Molino o les Tres Xemeneies, referències a colles de cultura popular els Castellers del Poble-sec i els Gegants i Capgrossos del Poble-sec i una parella ballant tot transmetent la idea que la gent és la gran protagonista de les festes. Així mateix, ha donat un rol central al color groc per transmetre l’energia i l’alegria de la festa.

Les 17 obres que es van presentar al Concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec es podran veure al Centre Cultural Albareda (c. Albareda, 22) del 6 al 23 de juliol.

Un domàs per fer palès l’orgull del barri

Seguidament, ha arribat el torn de la presentació del Domàs poblesequí; un projecte endegat per la plataforma Orgull Poblesequí, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc i el Pla de barris, el Centre de Recerca Històrica Cerhisecl’Associació de Veïns del Poble-sec, que té com a  objectiu fomentar l’orgull de pertinença i la cohesió transversal a través de la col·locació d’un domàs als balcons del barri.

Els colors de la banderola representen la diversitat dels quatre veïnats del Pobles-sec. Així el color groc representa el veïnat de la França Xica, mentre el color blau cel simbolitza l’Eixample de Santa Madrona i el color blau fosc la Satalia i, per últim el color vermell representa les Hortes de Sant Bertrán. Al centre del domàs hi trobem un escut on trobem diverses icones del barri com les Tres Xemeneies en format senyera sobre  la silueta de la muntanya de Montjuïc i el mar on hi destaca un vaixell que recorda la llegenda de Santa Madrona. Tot plegat, sota un cel amb els colors més representatius del barri que recorden, a la vegada, les llums del Museu Nacional. Per últim, hi trobem també dues inscripcions. Per una banda, 1869, en record de l’any de creació del barri i  Z.P. en referència a la Zona Polèmica o el que és el mateix la zona del barri que no es va poder construir fins que es va derogar una llei militar que ho impedia.