Sarrià torna a celebrar la diada de Sant Medir!

Dijous, 3 de març, torna la festa més dolça de l’any amb la romeria de Sant Medir que omple de caramels els carrers del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Enguany, al districte només sortirà la Colla Humorística del Farró.

La Colla Humorística del Farró és la única que participa aquest any a la tradicional festa de Sant Medir.

La desfilada de la cercavila tindrà lloc tota la jornada de dijous en horari de matí i de tarda.

Programació          

Dijous, 3 de març,

Matí

10.30h Concentració i muntatge de la colla al carrer de Saragossa entre els carrers de Sant Eusebi i el carrer de Madrazo. Centre Cívic Vil·la Urània. Recorregut: carrer de Sant Eusebi, avinguda de la riera de Cassoles, rambla del Prat, carrer de Gran de Gràcia, carrer de Santa Rosa, carrer de Badia, carrer de Mateu, es realitzarà una aturada tècnica de la colla, carrer del Torrent de l’Olla, carrer de Ros de Olano, carrer de Gran de Gràcia i rambla de Prat.

Tarda

17h Concentració i muntatge de la colla al carrer de Saragossa entre els carrers de Sant Eusebi i el carrer de Madrazo. Centre Cívic Vil·la Urània.

17.45h Baixada de bandera i recorregut fins al punt d´inici de la festa.

Recorregut: carrer de Saragossa, carrer de Guillem Tell, carrer de Lincoln, carrer dels Santjoanistes, i plaça de Mañé i Flaquer.

18h Festa d´inici amb l’encesa de la traca i l’actuació.

18.15h Sortida cap a la concentració de les colles.

Recorregut: Plaça de Mañé i Flaquer, carrer de Vallirana, carrer del Francolí, carrer de Sant Guillem, carrer de  Sant Hermenegild, carrer de Ríos Rosas, carrer de Pàdua, carrer de Vallirana, plaça de Sant Joaquim, carrer de Septimània, ronda del General Mitre, plaça de Lesseps, travessera de Dalt, carrer de Verdi, carrer de Sant Salvador.

20.45h Tornada cap al Farró.

Recorregut dels camions de caramels: Jardinets de Gràcia (Lateral Llobregat), avinguda Diagonal, Via Augusta i carrer de Lincoln.

Recorregut de la banda: carrer de  Sèneca, riera de Sant Miquel, plaça de Gal·la Placídia, Via Augusta i carrer de Lincoln.

Tots junts: carrer de Lincoln, carrer dels Santjoanistes i plaça de Mañé i Flaquer.

21.30h  Actuació, desmuntatge i traca fi de festa.

La llegenda de Sant Medir

A principis del segle IV, quan l’emperador Dioclecià va ordenar perseguir els cristians, vivia a la serra de Collserola un pagès anomenat Medir. Un dia va passar per allà el Bisbe Sever, que procedent de Barcelona, fugia dels romans. Li va pregar, en nom de Déu, que quan els seus perseguidors li preguntessin per ell els digués la veritat. Així que en arribar els soldats, Medir els va dir que el bisbe havia passat per allà mentre ell sembrava faves, cosa que era certa. Però llavors les faves acabades de plantar van créixer i van madurar a l’acte. Els romans, creient que estava encobrint Sever, li van calar foc i el van martiritzar. Encara que no és una història documentada, ha estat cantada per diversos poetes, com Verdaguer i Sagarra.

Més informació