L'Associació Maletas Viejas, Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular i Comunitària 2021

El jurat atorga a l’associació Maletas Viejas el Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular i Comunitària. Es tracta d’un projecte vinculat a Trinitat Vella que reivindica l’art i la creació amb una mirada àmplia i treballa la memòria amb veus de col·lectius diversos (infants, LGTBI, etc.) amb l’objectiu de posar en valor la riquesa cultural del barri. Se l’ha considerat mereixedor del reconeixement pel dinamisme i la capacitat organitzativa de l’entitat, que incorpora una mirada nova a l’ocupació festiva i cívica de l’espai públic, una mirada generadora de diàlegs entre entitats, entre expressions culturals diverses i d’abast interdisciplinari i intergeneracional de la qual en són bona mostra les activitats de memòria esmentades o l’organització d’El Charco, Festival de las afueras.

En aquesta categoria també s’ha volgut fer una menció especial a la col·laboració entre la Colla del Drac i la Coordinadora d’Entitats del Poblenou amb la Sala Beckett, que s’ha materialitzat en el projecte La Víbria del Poblenou dins de Dramawalker i l’organització del Campament Reial del Poblenou.

Els Premis Ciutat de Barcelona tenen enguany una dotació de 9.500 € per categoria. L’acte de lliurament es farà el dimarts 15 de febrer, al Saló de Cent, i serà presidit per l’alcaldessa, Ada Colau. Durant el lliurament, com és habitual, es farà el ball de l’Àliga de la Ciutat. Més informació, en aquest enllaç.

D’ençà de la seva creació, el premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular ha estat atorgat a: