Parc de la Barceloneta

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit temporalment accedir als parcs i utilitzar els jocs infantils entre les 20.00 i les 7.00 h.

Back

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit temporalment accedir als parcs i utilitzar els jocs infantils entre les 20.00 i les 7.00 h

El parc de la Barceloneta és un lloc obert de transició entre la Barceloneta i la Vila Olímpica, que al final del seu recorregut s'obre al mar. A l'interior, perfectament integrades, diferents construccions ens recorden el passat industrial gasista d'aquest espai.

This broad, translucent, green space, with paved, grass and gravelled areas, spreads out beneath the Ronda del Litoral at the end of Barceloneta and serves as a communication link between the ring road and the beach. The park is organised into three large areas. The first, built around the remains of an old gas tank, is an open space that links Passeig Marítim to C/ Doctor Aiguader, while the second consists of large slopes, separated by paved paths, and the third is the site of a football pitch.
Curvy lines dominate not just the park’s paths and perimeter but also its slopes and grass parterres. All this brings considerable mellowness to a space that gradually expands as it approaches the beach, where it starts and finishes, depending on where you enter the park.

History

El parc de la Barceloneta ocupa els terrenys de l’antiga fàbrica de Catalana de Gas, enderrocada l’any 1989 i de la qual s’han conservat alguns elements que són memòria d’una de les especialitzacions industrials de la Barceloneta durant el segle XIX: el gas.

Biodiversity

En aquest parc, hi abunden els pins blancs (Pinus halepensis), plantats sobre parterres de gespa, i les casuarines (Casuarina cunninghamiana), que enjardinen talussos propers al mar.
També hi ha moltes tipuanes (Tipuana tipu), que a l’estiu ofereixen una ombra que s’agraeix, i tamarius (Tamarix gallica), una espècie molt ben adaptada als ambients salins. Tocant al passeig Marítim, destaca un grup de bellaombres (Phytolacca dioica).
Quant a les palmeres, sempre presents al front marítim de Barcelona, en aquest parc sovintegen les washingtònies (Washingtonia robusta i Washingtonia filifera) i les palmeres de dàtils (Phoenix dactylifera).

Art and Architecture

Els arquitectes i autors del projecte, Jordi Henrich i Olga Tarrasó, van treure molt profit dels elements de l’antiga indústria gasista que va funcionar en aquest espai fins a l’any 1989. Així, es conserva l’estructura d’acer laminat del gasòmetre, dissenyada per l’enginyer Claudi Gil Serra l’any 1868, i la torre de les aigües, dissenyada per l’arquitecte modernista Josep Domènech i Estapà i construïda el 1905.
El tercer element conservat és l’antiga fàbrica de gas, situada a l’accés al parc des del passeig de Salvat Papasseit. Es tracta d’un edifici dissenyat, igual que la torre de les aigües, per Josep Domènech i Estapà, que va ser construït el 1907 per allotjar-hi les oficines de direcció de l’antiga Catalana de Gas.
Actualment en aquest edifici s’hi ubica la Fàbrica del Sol, seu del Centre de Recursos Barcelona Sostenible, i les instal·lacions estan dedicades a l’educació ambiental.
A tocar hi ha un monument dedicat a Simón Bolívar, que mira al mar. És una escultura obra de Julio Maragall, que va ser finançada l’any 1996 per la colònia catalana de Veneçuela.

Traductor de google :
Address:
Pg Marítim Barceloneta, 15*21
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
la Barceloneta
Post Code:
08003
City:
Barcelona
Address
Pg Marítim Barceloneta, 15*21

Phone number

Tel.:
010

Share this content