Inici / Exposicions / Mostres de vitrina

Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso

demo alt
Foto
brain icon

Comissariat

Salvador García Arnillas i Ainize González García

calendar icon

Dates

21 maig 2021 –
19 des. 2021

marker icon

Espai

Seu Montcada, espai annex de la recepció

Com s'hi arriba

 

Coincidint amb l’exposició «Picasso i les joies d’artista» del Museu Picasso, la mostra «Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso» presenta una selecció de joies de la cultura baule de l’Àfrica Occidental i un petit conjunt de joies afganes de la cultura kàfir de les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Les joies seleccionades, tot i mantenir la seva autonomia i significats propis, entren en diàleg amb Picasso.

 

La mostra, estructurada en els espais La fascinació per Àfrica Primitivisme vernacle, gira entorn als dos conjunts de joies, permetent observar-les com a conjunts autònoms, amb les seves particularitats específiques. Què són aquestes peces? De quin material estan fetes? Qui les porta? En quins contextos s’exhibeixen i s’utilitzen? Quin significat tenen? Quins «rastres» culturals s’hi detecten en les seves formes?

 

I tot això connectant-les amb Picasso mitjançant un subtil fil evocatiu de l’omnipresència de l’anomenat com a «primitivisme» en els artistes d’avantguarda europeus del segle XX, especialment els surrealistes, que encara avui condiciona la nostra mirada. Un «primitivisme» que en l’obra de Picasso té orígens i formes diverses. Com ocorre amb l’art romànic, en l'anomenada escultura negra, i a la ibèrica, Picasso va trobar un art «altre» i, sobretot, uns recursos estrictament formals mitjançant els quals poder trencar amb la representació naturalista, i poder revitalitzar d’aquesta manera l’art modern europeu.

 

Exposició «Picasso i les joies d’artista» al Museu Picasso

 

 

ACONSEGUEIX UN 50% DE DESCOMPTE PER A VISITAR LA SEU MONTCADA I LA SEU PARC MONTJUÏC DEL MUSEU ETNOLÒGIC I DE CULTURES DEL MÓN

 

Heu visitat l’exposició «Picasso i les joies d’artista» al Museu Picasso i us heu quedat amb ganes de més?

Des del Museu Etnològic i de Cultures del Món us convidem a gaudir de la nostra mostra de vitrina gratuïta «Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso».

I, a més, presentant el tiquet de l’exposició «Picasso i les joies d’artista», obtindreu un 50% de descompte sobre el preu de l’entrada general a qualsevol de les dues seus del Museu Etnològic i de Cultures del Món(seu Montcada i seu Parc Montjuïc).

Mostra de vitrina - Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso

Altres exposicions que et poden interessar