Inici / Llistat notícies / Registre i informatització de les col·leccions del MuEC

Registre i informatització de les col·leccions del MuEC

22DES.2023

Aquest projecte està estructurat en dues fases. Durant l’any 2023 s’ha implementat la primera.

El registre i la informatització de les col·leccions és un procés imprescindible per complementar les tasques d'inventari, anàlisi i documentació de la col·lecció. Aquestes es realitzen tant de manera estructural i continuada, com de manera puntual sobre conjunts concrets en funció de les necessitats del museu ja sigui per a l'organització d’exposicions, tractaments de peces, préstecs, consultes i estudis... Aquests treballs es desenvolupen de manera simultània i coordinada a les dues reserves del museu.

En el cas del treball amb grups concrets de peces, algunes de les feines consisteixen a comprovar la ubicació i accedir als objectes de la col·lecció traient-los de la caixa i desembolicant plàstic de protecció, comprovacions massives de les ubicacions dels objectes de la col·lecció, fotografiar els objectes de la col·lecció, condicionar els objectes per ser degudament emmagatzemats o identificar i separar els objectes amb alguna patologia activa o que estigui en risc la seva integritat física.

De manera estructural, la documentació consisteix a introduir dades en suport informàtic, revisar les migracions de dades al programa de gestió de col·leccions, anàlisi i correcció de la informació del programa de gestió de col·leccions  entre d’altres.

Gràcies al programa de subvencions de la Generalitat de Catalunya, el MuEC pot implementar la primera fase d’aquest projecte.