Activitats gratuïtes a les platges per celebrar el Dia Mundial dels Mars i els Oceans

08/06/2023 - 11:10 h

Medi ambient. Les organitza el Centre de la Platja entre el 8 i el 15 de juny.

La ciutat s’adhereix a la crida internacional per preservar la biodiversitat dels mars i els oceans i informar de l’impacte negatiu de l’activitat humana. El Centre de la Platja, l’espai d’educació ambiental i per a la sostenibilitat referent en l’àmbit marí i litoral, coordina els esdeveniments i les activitats gratuïtes que es desenvolupen a les platges de Barcelona del 8 al 15 de juny.

El Dia Mundial dels Mars i els Oceans, una jornada reconeguda per les Nacions Unides, serveix per fer una crida internacional a favor de preservar la biodiversitat dels mars i els oceans i informar sobre l’impacte negatiu que hi provoca l’activitat humana. El lema del 2023 és “Planeta oceànic: les marees estan canviant”, que pretén posar els oceans al centre del desenvolupament sostenible.

Entre les activitats que es duran a terme a Barcelona destaquen la recollida de residus a les platges que es farà dissabte, 10 de juny, o l’arribada d’un gran repte esportiu, els 500 quilòmetres de natació en aigües obertes per reivindicar “0 burilles al mar”.

Totes les activitats amb motiu del Dia Mundial dels Mars i els Oceans estan organitzades pel Centre de la Platja i estan recollides al seu web.

Barcelona, seu del Decenni de l’Oceà de la UNESCO

La ciutat ha estat escollida per la UNESCO per celebrar el Decenni de l’Oceà durant el mes d’abril del 2024. La ciència al servei de l’oceà reunirà a la ciutat durant tres dies el sector marítim, filantrops, representants del món acadèmic, el sector privat i la societat civil, actors governamentals i agents decisoris.