Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Formació i Desenvolupament
AFID

AdreçaC/ Parlament 49 Baixos
08015 Bacelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon934416088
Correu electrònicinfo@formacioidesenvolupament.org

DescripcióL'Associació Formació i Desenvolupament és una entitat sense afany de lucre constituïda el maig de 2012 que té com a finalitat la promoció i desenvolupament del benestar de les persones, el suport i acompanyament a la infància, especialment d'aquells infants que es troben en situació de risc i vulnerabilitat social, i la formació en els àmbits de l'acció social, l'educació i la salut mental.
Les principals actuacions que duu a terme l'Associació s'emmarquen, d'una banda, en l'Àrea d'Infància i Família mitjançant el Servei d'Intervenció i Suport Familiar, el Servei de Suport Educatiu i el Programa Proinfància - de l'Obra Social La Caixa – programa que desenvolupa un conjunt d'accions psicoeducatives per a nens i nenes i les seves famílies en situació de vulnerabilitat social i pobresa. D'altra banda, l'Àrea de Formació i Assessorament realitza un conjunt d'activitats formatives en els àmbits de la infància, l'adolescència i la família, així com en el camp de les psicopatologies i la salut mental. Alhora es duen a terme accions d'assessorament, acompanyament i suport als processos de desenvolupament i competència professional així com als processos de desenvolupament i planificació estratègica en les organitzacions.
Totes les nostres propostes formatives i d'assessorament s'adrecen al conjunt de professionals i voluntaris així com a les organitzacions i institucions dels àmbits de l'acció social, educatiu i de la salut. També a les famílies interessades en l'educació i criança dels seus infants i a aquelles que han de fer front a realitats familiars complexes que demanen, entre d'altres, una atenció i comprensió específiques (disfuncions en les relacions, salut i trastorns mentals i conductuals, ...)
El nostre equip humà està format per professionals de la psicologia, la pedagogia, la logopèdia, l'educació social i el treball social amb una llarga trajectòria en el treball i la intervenció amb infants i famílies en els àmbits de la psicologia clínica, l'educació i el Tercer Sector Social.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Infància i joventut
TemàticaEducació
docència i formació
Altres
Activitat o serveiAssistència psicosocial
Formació
Àmbit territorial d'actuacióBarcelona ciutat
Programes o projectes a destacarÀREA INFÀNCIA I FAMÍLIA
- Servei d’Intervenció i Suport Familiar : Diagnòstic i tractament psicològic, terapia familiar, grups de suport
- Servei Suport Educatiu: Logopèdia, reeducació, reforç escolar.
- Programa Proinfància


ÀREA DE FORMACIÓ I ASSESSORAMENT
- Infància, Adolescència i Família
- Trastorns de la conducta, psicopatologia i demències
- Desenvolupament de la competència i benestar professional en els equips humans
- Acompanyament professional a les entitats socials i educatives en les seves dimensions estratègiques, operacionals i relacionals.