Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundacio de l'Esperança
FLE

AdreçaPalma de Sant Just, n. 4 Baixos
08002 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon93 270 39 73
Correu electrònicvruiz@fundaciodelesperanca.es

DescripcióLa Fundació de l’Esperança és l’entitat d’acció social directa de la Fundació ”la Caixa” que es va constituir l’any 2013 amb l’objectiu de promoure l’autonomia i facilitar la inclusió social de persones i famílies en situació de pobresa i vulnerabilitat.
La Fundació de l’Esperança es troba al barri Gòtic de Barcelona i treballa en xarxa i en col·laboració amb els diversos agents del territori per tal d’oferir una atenció integral adequada a les realitats i necessitats de les famílies ateses.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones aturades
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Educació
docència i formació
Gènere
Habitatge
Immigració
Lleure
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència psicosocial
Atenció residencial permanent
Formació
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Promoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióBarcelona ciutat
Ciutat Vella
Programes o projectes a destacar- Atenció Social: s'ofereix un acompanyament integral a famílies en situació de pobresa i vulnerabilitat a partir del desenvolupament d'un pla d'acció social que contribueixi a la millora de la seva situació.
- Inserció Laboral: s'ofereix orientació i formació per que persones amb dificultats d'inserció puguin trobar una feina. Compta amb programes específics per a joves (Incorpora Jove) y d'autoocupació (Incorpora Autoocupació)
- Serveis Educatius: amb activitats diàries de reforç escolar, gestió emocional i desenvolupament de talent per a infants i adolescents, així com espais de criança per a mares i nadons.
- Casa de Recés: un centre residencial amb atenció socioeducativa dirigit a dones joves en situació de vulnerabilitat que té com objectiu facilitar el seu procés d'autonomia i la seva emancipació.