Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Privada Jovent
FPJ

AdreçaCARRER PEDRAFORCA 2 local
08033 barcelona
ubicar al mapa
DistricteNou Barris
Telèfon608097644
Correu electrònicfundaciojovent@salesians.cat

DescripcióLa Fundació Privada Jovent som una entitat sense afany de lucre amb la finalitat de promoure iniciatives per adolescents, joves i adults, d’ambients populars que afavorissin llur inserció en els diferents àmbits socials, especialment en el camp laboral.

Des de juliol del 2021 gestionem l’ESPAI ALIMENTA JOVENT que té com a finalitat proposar solucions a les necessitats alimentàries del territori Carmel- Teixonera- Vall d’Hebron que s’han fet persistents en el decurs dels últims anys, sobretot arran de la crisi social i sanitària de la COVID 19. Ens alineem al nou model d’alimentació que s’està desplegant a la ciutat de Barcelona mitjançant el projecte Alimenta. ALIMENTA’T AMB JOVENT vol donar un accés adequat a la alimentació trencant amb el model assistencialista, fomentant l’empoderament dels i les participants i la implicació d’aquests/es en la resolució de la situació de manera activa en la recerca de feina o en la vida comunitària.

Posem en funcionament un espai físic on es proporcionen serveis alimentaris a les persones usuàries alhora que se les acompanya a la integració comunitària i laboral. Per defugir de l’estigmatització de la pobresa i la vulnerabilitat, les persones accedeixen als serveis alimentaris en un espai normalitzat (cantina- restaurant) on hi conviuen amb població del territori afavorint la integració i la cohesió social. Les/els participants poden fer ús de la cuina als taller de cuina comunitària i són acompanyats en el seu procés d’integració social per la dinamitzadora de l’espai.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariPersones aturades
Persones en risc d'exclusió social
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Educació
docència i formació
Salut
Treball/ocupació
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Alimentació
Formació
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Promoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióBarcelona ciutat
Horta - Guinardó
Programes o projectes a destacarPROJECTE ALIMENTA\'T AMB JOVENT: vol donar un accés adequat a la alimentació trencant amb el model assistencialista, fomentant l’empoderament dels i les participants i la implicació d’aquests/es en la resolució de la situació de manera activa en la recerca de feina o en la vida comunitària.

CUINA PER L\'OCUPACIÓ: distribució de menjar per a usuaris/es dels Serveis Socials del Districte d\'Horta-Guinardó

CUINES COMUNITÀRIES: gestió del servei de cafeteria i menjador de dos casals Cívics (Horta i Sant Andreu) equipaments que depenen del departament de treball, afers socials i família de la Generalitat de Catalunya.