Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Tésera Mediació
Tésera Mediació

AdreçaC/ Calabria, 101 4º1º
08015 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEscollir districte
Telèfon636154971
676616071
Correu electrònicteseramediacio@gmail.com

DescripcióTésera Mediació és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals de la mediació, de les pràctiques restauratives, de la facilitació i de la gestió de grups. En definitiva, de la promoció de la convivència a partir d'un diàleg que faci a les persones protagonistes i responsables de la seva realitat.

Constituïts l'any 2016, Tésera Mediació és la consolidació d'un projecte comú que va començar anys enrere, el que ens fa valedors d'una trajectòria que ja supera la dècada.

Les nostres raons de ser són:

- La posada en pràctica i el desenvolupament de la mediació i les diferents formes de gestió dialogada als diferents àmbits de la societat.

- La creació de relacions i xarxes de cooperació en organitzacions i en espais comuns.

- La realització d'activitats de prevenció, prevenció i resolució de conflictes, així com formació en mediació i pràctiques del diàleg col·laboratiu.

- Les intervencions i projectes encaminats a la construcció de pau i creació d'espais de convivència inclusius.

La nostra experiència, entre d'altres, passa per la creació del primer projecte de mediació penitenciària a Catalunya al CP Brians, la gestió del Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana d'Esparreguera (des de juliol de 2016), i el suport i acompanyament a la Comissió de Convivència i Resolució de conflictes de l'Ajuntament de Bigues i Riells (curs 2016-17)

També l'acompanyament a centres escolars i associacions de pares i mares (Escola Guinardó, Immaculada Concepció, Sagrada Família, Can Déu...), l'assessorament, intervenció i desenvolupament de projecte a i per a ens locals (Esparreguera, Bigues i Riells, Sabadell...), docència (SOC; Fundació Catalana de l'Esplai, Institut de Seguretat Pública de Catalunya...).

El nostre desenvolupament professional i d'entitat ha estat paral·lel a la creació de les polítiques públiques de promoció de la Gestió Adequada (més comunament coneguda com a Alternativa) de Conflictes. Aquestes prenen especial rellevància a Catalunya des de 2001 amb la llei 1/2001 de mediació familiar i des de finals de 2005 quan la Diputació de Barcelona va crear el Programa de Mediació Ciutadana per donar suport als ens locals per a la creació de serveis de mediació comunitària.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPoblació en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Activitat o serveiPromoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarProjectes i intervencions actuals

Gestió del Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana d'Esparreguera (des de juliol de 2016)

Suport i acompanyament a la Comissió de Convivència i Resolució de conflictes de l'Ajuntament de Bigues i Riells (curs 2016-17)

Formació sobre gestió de conflictes i mediació als interns del Mòdul de Respecte i Convivència del CP Brians 2 (curs 2016-17)
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa de prevenció i convivència