Fem un tomb? Vine a conèixer Can Fontanet!

Visita un espai privilegiat sobre la història i les tradicions de Sant Andreu. Podràs conèixer les antigues cavallerisses i els carros centenaris i gaudir amb tota la família d’activitats i propostes culturals.

Els dies 4 i 5 de desembre, coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu de Palomar 2021 celebrem el cicle “Fem un tomb?” a Can Fontanet – Centre d’interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu, situat al Recinte Fabra i Coats.

4 de desembre a les 11h – Jornada familiar amb música popular de Safolk i contacontes a càrrec de l’Alba Millaruelo.

5 de desembre a les 11:30 – Visita guiada a càrrec de la Societat per la festa de Sant Antoni Abat de Sant Andreu del Palomar.

Per a assistir a les activitats de “Fem un tomb?” cal reservar cita prèvia omplint el següent formulari: https://forms.gle/QhJJNk37up4jsvtR7

Què és Can Fontanet?

Construït l’any 1917, Can Fontanet és un antic estable per a cavalls del recinte fabril de la Fabra i Coats, i un emplaçament immillorable per acollir el Centre d’Interpretació dels Tres Tombs de Sant Andreu, per conèixer els orígens i consolidació d’aquesta festa, per visualitzar l’empremta rural del nostre passat i el procés d’industrialització que es va donar al nostre entorn.

Un estable amb tallers, exposició de carros, mostra de guarniments i projecció d’audiovisuals constitueixen el contingut de l’espai. Aquest manté la seva personalitat amb l’edifici de façana modernista del carrer Parellada que, antigament, s’utilitzava per a l’entrada i sortida de carruatges i cavalls.

Can Fontanet està obert al públic i ofereix visites guiades per a grups, amb entrada gratuïta de dimarts a diumenge de 10:00h a 14:00h.

I què més podràs trobar a Can Fontanet?

Exposicions: carruatges, material tres Tombs, Història del Tres Tombs i de Sant Andreu del Palomar. Un espai museïtzat per conèixer la història dels Tres Tombs a Sant Andreu i de la vida dels traginers i altres oficis del món del cavall.

Serveis Educatius: adreçats als centres docents. Activitats per crèdits. Propostes educatives per a centres educatius d’infantil, primària i secundària.

Visites: Visites familiars els caps de setmana i visites guiades per a grups (amb cita prèvia).

Espais: Cessió d’espais per entitats, iniciatives culturals, artistes i agents.

Programació: Tallers i activitats.

Pots ampliar la informació sobre Can Fontanet al seu web canfontanet.cat o a les seves xarxes socials: InstagramTwitter i Facebook.