La Mercè. Els actes de Cultura Popular imprescindibles del diumenge 25 de setembre

El diumenge de les festes s’iniciarà amb la Mostra d’Esbarts a la plaça de la Mercè (a partir de les 10 h i amb continuació al mateix espai a partir de les 17 h). També amb la cercavila dels Falcons de Barcelona i de Malla des de la plaça Nova a les 10.30 h. A les 11 h, hi haurà exhibició de les dues colles a la plaça de Sant Jaume.

A les 11 h, el passeig de Gràcia commemorarà els seus 200 anys amb una Ballada de Gegants Modernistes i el Matí Bastoner. Al llarg del matí també hi haurà el 72è Concurs de Colles Sardanistes a l’avinguda de la Catedral (11 h), que culminarà a les 13 h amb la ballada de sardanes amb la Cobla La Mil·lenària de Perpinyà. A les 12 h s’iniciarà la Diada Castellera Històrica a la plaça de Sant Jaume amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i la Joves Xiquets de Valls.

La festa continuarà al vespre al passeig de Gràcia amb l’inici de la Tabalada (17 h), el Correfoc dels petits (18.30 h), la Tabalada Infernal (20 h), la Ceptrotada (20.25 h) i l’encesa de la Porta de l’Infern i l’inici del Correfoc (20.30 h). També hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell a la plaça de Sant Jaume (18 h) i el concert dels Cors de Clavé ‘Els balls corejats d’en Clavé’ a la plaça de Sant Jaume (20 h).