La Mercè. Els actes de Cultura Popular imprescindibles del divendres 23 de setembre

L’ambient festiu es començarà a viure el divendres 23 amb el Repic de Campanes (17 h, Campanar de Santa Maria del Pi), que anunciarà l’imminent arribada de la Festa Major. A les 19 h esclatarà la festa amb l’inici del Pregó de la cineasta Carla Simón al Saló de Cent de l’Ajuntament (subtitulat i amb llenguatge de signes), les Sardanes Inaugurals (a la plaça de la Mercè, amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona) i el Seguici Inaugural (19 h, des del Palau de la Virreina). A les 19.45 h, el Seguici Popular sortirà de la porta de l’Ajuntament per encetar el Toc d’Inici a la plaça de Sant Jaume.

Amb la festa encetada, a les 21 h s’iniciarà la Xambanga de Gegants des de la plaça dels Àngels, que arribarà a les 22 h a la plaça de Sant Jaume, on tindrà lloc un espectacular final al so de les xarangues, que commemoraran els 25+1 anys d’aquest acte. Tot seguit, a les 22.45 h, les portes de l’Ajuntament s’obriran per donar pas a La Nit de la Vigília, la recreació d’un acte que ja es troba documentat l’any 1872 i que ara passa a ser una cercavila nocturna dels Gegants de la Ciutat, del Pi i de Santa Maria del Mar. Per l’ocasió s’ha creat una melodia nova i una formació musical excepcional: La Banda de la Vigília. L’acte finalitzarà a la plaça de Sant Jaume cap a les 23.45 h amb un final insòlit.

A més, a les 22 h, hi haurà el XXIII Festival Pirotècnic Internacional amb la pirotècnia Hermanos Toste (Tenerife, Espanya).