Les festes de Sant Roc a la plaça Nova 2020 ja tenen cartell!

Ja s’ha presentat el cartell de les 431 Festes de Sant Roc a la plaça Nova. Per primera vegada a la història, el cartell s’ha triat mitjançant un concurs que ha comptat amb la participació de catorze obres.

El cartell guanyador és obra de Rubén Lucas i representa unes cames de dona on s’hi poden veure diferents elements de la festa com l’Àliga de la Ciutat, els gegants vells o de Sant Roc, la Víbria, el nan Cu-cut o els diables del barri Gòtic. L’autor explica que vol reivindicar la importància de la dona a la societat amb un cartell alegre i simple però d’un alt contingut conceptual. Totes les obres presentades es poden veure en aquest vídeo.

Les festes de Sant Roc a la plaça Nova se celebren d’ençà del 1589 i, de moment, són les úniques festes de la ciutat que ostenten el títol de Festa Patrimonial d’Interès Nacional, que atorga la Generalitat de Catalunya.

Les festes d’enguany se celebraran del 13 al 16 d’agost i, tot i que encara no se sap quins actes es podran fer, des de la Comissió de Festes treballen amb totes les variables possibles.