Se suspenen les activitats presencials per Santa Eulàlia i Carnaval

Atenent a les prescripcions vigents dictades per protecció civil, les activitats culturals previstes a la via pública lligades al cicle festiu popular per aquest mes de febrer impulsades per l’Institut de Cultura de Barcelona, com ara les festes de Santa Eulàlia i l’Arribo de Carnestoltes, així com el festival LlumBCN, no es podran desenvolupar com era habitual.

El festival LlumBCN, previst per al 4 al 6 de febrer, i que des de fa uns anys il·lumina el barri de Poblenou amb instal·lacions artístiques de les escoles de la ciutat i artistes internacionals, posposa l’activitat fins a la tardor d’enguany, un cop la situació sanitària s’hagi estabilitzat.

Les activitats presencials de Santa Eulàlia queden anul·lades, a excepció de les cinc exposicions que es podran visitar seguint les mesures dictades per les autoritats sanitàries.

Al Born CCM es mantenen les tres mostres previstes. Hi haurà la tradicional exposició temàtica que l’any passat es va dedicar al bestiari fantàstic i que enguany acollirà peces de bestiari històriques d’arreu del país sota el títol ‘El Corpus és bestial’, tot commemorant el 700 aniversari de Corpus a la ciutat, així com també s’exposarà el bestiari festiu infantil i es farà una exposició fotogràfica que girarà entorn les catifes de flors. També al Born es podrà visitar la tradicional Mostra de Gegantons de Barcelona i a l’Ajuntament s’hi farà la ja habitual exposició de les Gegantes Laies. A més, els museus mantenen la tradicional jornada de portes obertes durant la diada de Santa Eulàlia.

El divendres 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia, a través de les xarxes de Cultura Popular Barcelona es podran seguir els actes protocol·laris de la diada: la Col·locació del Penó de Santa Eulàlia al balcó de l’Ajuntament i la Ballada de la Gegantona Laia a la Baixada de Santa Eulàlia, ambdós actes sense públic. A més, s’aprofitarà la jornada per recordar actes tradicionals d’anys anteriors, també a través de les xarxes.

Pel que fa a l’Arribo de Carnaval, també s’anul·la com a acte presencial. No obstant, ses majestats els reis Belluga i Tòtil Tocatdelala tindran presència virtual el Dijous Gras a les xarxes de Cultura Popular Barcelona. A més, s’està elaborant la pàgina web de Carnaval on s’hi podran veure les més de seixanta activitats que s’han preparat als Centres Cívics, Casals de Barri, Mercats i Cases de la Festa de la ciutat, moltes d’elles en format virtual.