Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

Un Grec per a tots els públics

dt. 14/05/2024 | 12:45 H

Gratuïts i de pagament, a l'aire lliure i en un teatre, amb música o sense, en forma de taller o d'espectacle... No us acabareu les propostes familiars que formen part del programa del Grec Festival de Barcelona d'enguany, però, com a mínim, haureu de venir a fer un tastet de tantes com pugueu.

Tot comença els últims dies de juny, quan l'artista Xavier Bobés presenti El cap als núvols (29 i 30 de juny, al Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure; entrades exhaurides), un espectacle en el qual treballa amb objectes. L'interpreta Marc Guillén i, amb la poètica dels objectes (en aquest cas, joguines) com a centre, és un muntatge que tant gaudiran tant els petits espectadors com els més grans. Dins del mateix cicle dedicat al creador Xavier Bobés, no us perdeu Tumbalafusta, una proposta de l'artista amb la companyia La Ruta 40 que es basa en la fusta i que combina el teatre de text, el teatre d’objectes i la música (6 i 7 de juliol, al Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure; 12 €).

Però hi ha moltes propostes més. Moltes, tenen com a escenari la plaça de Margarida Xirgu, epicentre del Grec Festival on trobareu moltíssimes propostes i totes gratuïtes. Algunes són per públic adult, però prou entretingudes perquè les seguiu amb la canalla: des d'una Sol Picó que convida tothom a fer-la caure (28 i 29 de juny) fins a les coreografies de La Corcoles (del 4 al 6 de juliol) o la proposta Love for Free, amor en estat pur, de Sergi Estebanell (12 i 13 de juliol). Però si aquests espectacles gratuïts que us acabem d'esmentar (n'hi ha més) no estan específicament adreçats a la canalla, sí que ho estan els tallers i activitats que també s'organitzen a la plaça de Margarida Xirgu i que us conviden a buscar per l'espai el lloc on els versos han fet niu (Versos que anidan, de Baychimo Teatro. Dies 5, 6, 12 i 13 de juliol); a desintoxicar-vos de tanta tecnologia (Accions Humanes No Identificades, de les Hermanas Picohueso. Dies 5, 6, 12 i 13 de juliol) o a reviure històries que ja coneixeu a Jocs de fades, de Tombs creatius (19 i 20 de juliol).

Una mica de música? Aneu el dia 20 de juliol al Teatre Grec al vespre (15 €) i tindreu un concert doble en el qual El Pot Petit i la Black Music Big Band uneixen forces per fer vibrar tota la família. Hi haurà servei de llengua de signes, bucle magnètic i motxilles vibratòries, així que aquest sí que, efectivament, és un espectacle per a tota mena d'espectadors i espectadores.

Tres propostes més, totes tres al Sant Andreu Teatre, completen la programació del Grec per als públics familiars. Uns clàssics d'aquesta escena, els bascos Marie de Jongh presenten Mr. Bo (4 i 5 de juliol; 12 €; a la imatge. Foto: Pío Ortiz de Pinedo), un espectacle especialíssim explicat amb ingenuïtat, senzillesa i molta poesia i molt recomanable per als nens i nenes... i les persones adultes. Torneu-hi els dies 11 i 12 i coneixereu un ós polar molt especial, el que protagonitza Nanuq, de la Cia Voël (12 €). La festa familiar s'acaba al Sant Andreu Teatre els dies 18 i 19 de juliol amb una coproducció de Xirriquiteula Teatre i una companyia del nord d'Europa, ZeBU, que parlen en un projecte conjunt, Vai Via, sobre el sensellarisme i les persones que es troben en aquesta situació.

Si voleu passar una molt bona estona en família, no us perdeu la programació familiar del Grec Festival de Barcelona.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades