L'Esbart Català presenta un llibre sobre la festa i la dansa de València

L’Esbart Català de Dansaires és una de les entitats de la ciutat que més llibres de cultura popular ha publicat al llarg dels anys. Fins i tot compten amb uns premis per a estudis sobre dansa, els Premis Rafael Tudó. Precisament ara es presenta l’obra que va guanyar l’accèssit a la cinquena edició dels premis, celebrada l’any 2018.

Es tracta de l’obra de Raül Sanchis Francés, titulada La festa i la dansa en les fonts historiogràfiques de la memòria: Corpus documental de la ciutat de València (segles XIII-XVII). El llibre és una obra inèdita que treballa amb fonts primàries, fet inusual en el món de la dansa. La seva publicació posa a l’abast dels interessats el buidat i sistematització de la informació que aquestes fonts contenen, centrant-se en els autors, obres i informació existent sobre la dansa en el context festiu valencià.

La presentació es durà a terme el dijous 22 d’octubre a les 20 h a la Casa dels Entremesos. En aquesta ocasió, hi intervindran l’antropòleg Josep Fornés i l’autor, Raül Sanchis. Es podrà seguir en directe (es pot reservar plaça a info@esbartcatala.org) i a través de les xarxes socials de l’Esbart Català.