Els gegants, les bèsties i el Seguici s'exposen com a pòrtic de la Mercè'20

Amb l’arribada del setembre torna la festa major de la ciutat.

Cada any per la Mercè es poden veure la majoria de gegants i bèsties barcelonins i uns dies abans, com estableix la tradició, són exposats en tres mostres: l’Exposició del Seguici Popular, la Mostra de Dracs i Bèsties i la Mostra de Gegants. Les tres exposicions són gratuïtes i amb aforament controlat, però a la Mostra de Gegants s’ha de reservar entrada clicant aquí.

El Seguici Popular torna a l’Ajuntament, amb novetats

L’Exposició del Seguici Popular torna enguany a l’ajuntament, un espai més adient per poder controlar l’aforament que no el Palau de la Virreina. De l’11 al 27 de setembre s’hi podran veure els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets Cotoners, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar. El Seguici, nascut l’any 1993, és integrat pels elements d’imatgeria més representatius de la història festiva de la ciutat, que fan la funció simbòlica i transcendent de la festa. També en formen part el Ball de Bastons del Seguici i, d’ençà d’aquest 2019, els Falcons de Barcelona. Precisament, aquests dos elements aporten novetats a l’exposició ja que, per primera vegada, els Falcons i el Ball de Bastons estaran integrats amb la resta del Seguici gràcies a uns plafons que n’explicaran la història. A més, els Capgrossos Macers estrenaran uns maniquins que han estat fets expressament per a la seva exposició.

L’exposició del Seguici es podrà visitar de l’11 al 27 de setembre, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.

Una Mostra de Gegants amb reserva d’entrada prèvia

La primera exposició que es podrà visitar serà la Mostra de Gegants, que torna al Pati Manning de la Casa de Caritat (carrer de Montalegre, 7). Per entrar-hi, s’haurà de reservar plaça clicant aquí. Es disposarà d’una franja de mitja hora per poder visitar l’exposició, amb un aforament màxim de 20 persones. La Mostra comptarà amb totes les mesures de seguretat i higiene.

En aquesta edició tan especial, es tornarà a comptar amb prop d’un centenar de gegants, gegantons i gegantets dels barris de la ciutat. La Mostra s’inaugurarà el dilluns 7 de setembre a les 18.00 h en un acte virtual que es retransmetrà pel canal de Youtube de Cultura Popular Barcelona i comptarà amb el ball dels Gegants de la Ciutat i el ball dels Capgrossos Macers, a més dels parlaments de les autoritats.

El centenar de gegants barcelonins estarà exposat del dilluns 7 al divendres 25 de setembre i es podrà visitar cada dia de la setmana de 10 a 14 h i de 16 a 19.30 h, en franges de mitja hora.

La Mostra de Bèsties incorpora bestiari sense foc i una app de realitat augmentada

Les bèsties barcelonines formaran part, un any més, de la Mostra de Dracs i Bèsties, mentre fan temps tot esperant la festa major. Enguany tornaran a ser al Born Centre de Cultura i Memòria, del 10 al 26 de setembre, de dimarts a divendres de 15 a 21 h i els caps de setmana i festius de 10 h a 20 h (dilluns tancat).

A l’exposició, per segon any consecutiu, s’hi afegiran activitats paral·leles, que podeu consultar aquí. La novetat principal però, serà la presència, per primera vegada, de bestiari sense foc. Es tracta de bèsties barcelonines que no participen en correfocs ni desfilades fogueres, però que l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha decidit convidar en aquesta edició tan singular de la festa.

A més, es presentarà l’app Digibestial, una aplicació de realitat augmentada que estarà disponible per a Android. A partir d’uns cromos, l’usuari podrà veure la bèstia en 3D al seu dispositiu.

Exposicions a la Casa dels Entremesos

Durant la festa major, a la Casa dels Entremesos s’hi podran veure diferents exposicions temporals: