Barcelona Cultura
Skip to main content

Membre del Comitè Executiu


Alexandra Laudo

Fotografia: © Albert Alcoz

Professional independent experta en arts visuals i arts performatives, amb una àmplia trajectòria professional en l’àmbit curatorial. Ha treballat en qüestions relacionades amb la narració, el relat i els espais d’intersecció entre les arts visuals i la literatura; la construcció social del temps i l’experiència de la temporalitat; la història de la mirada, l’oculocentrisme i les relacions entre la tecnologia i les maneres de veure i mirar; l’ús de la foscor, l’opacitat i l’absència en la pràctica artística; i, més recentment, el paradigma de productivitat 24/7 amb relació al consum de cafeïna i altres estimulants, les noves tecnologies i la son i el temps de descans.

Ha estat vinculada com a col·laboradora o curadora externa a diferents projectes, entitats i centres d’art de la ciutat de Barcelona: la Sala d’Art Jove, Sant Andreu Contemporani, la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, el Centre d’Art La Capella, la Fundació Joan Miró, o Caixaforum entre altres.

És Llicenciada en Humanitats i postgraduada en Gestió Cultural per la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), i ha cursat també un M.A. en arts visuals i museologia a New York University (Nova York) amb una Beca d’Estudis de la Fundació “la Caixa”. Durant el curs 2015-2016 va ser una de les vuit participants de CuratorLab, el programa internacional d’investigació curatorial de Konstfack (Estocolm).