Anar al contingut principal
Barcelona cultura

El Grec a la Xirgu

Sigueu benvinguts i benvingudes a la plaça de Margarida Xirgu o, si ho preferiu, la plaça Major del Grec Festival de Barcelona.

 

Passeu per la plaça abans o després d’assistir a algun dels espectacles programats als escenaris de la muntanya de Montjuïc, perquè hi podreu completar l’experiència escènica que viureu amb una bona conversa, fent un mos o veient un espectacle de petit (o gran) format de caràcter gratuït.

Els espectacles de la Xirgu

El gran goril·la
Antigua i Barbuda
Del 6 al 9 de juliol, de dimecres a divendres, a les 18.00 h (assajos oberts); dissabte, a les 19.30 h (funció)
Un simi gegant pren vida en plena plaça. Sí, de fet és un titella, però té unes dimensions gegantines i es mou ben bé com si fos viu. Veniu a veure’l i potser, a més del goril·la, us trobareu amb una reflexió sobre la llibertat i la domesticació.

Maña
Cia. Manolo Alcántara
Del 13 al 15 de juliol, a les 19.30 h
Qui vulgui descobrir una manera nova i especialment estimulant de fer circ hauria de conèixer Manolo Alcántara, un artista entestat a construir un arc de grans dimensions amb caixes de diferents mides i pesos, utilitzant la mínima energia possible i fent servir tecnologies d’altres temps. El resultat és un espectacle que, com un arc, també té una clau de volta: l’enginy extraordinari d’aquest artista.

Orpheus
Insectotròpics
20 i 21 de juliol, a les 22.00 h
Una companyia especialitzada a experimentar amb llenguatges diversos fa servir imatges, interpretació, sons, text i projeccions per explicar-nos d’una manera diferent un dels mites de la cultura occidental, el d’aquest Orfeu que baixa als inferns per fer tornar a la vida la seva enamorada. Aquest cop, però, tot passa en un doble univers: el real i aquest metavers que està a punt d’irrompre en les nostres vides.

Grec al Sec

La plaça de Margarida Xirgu esdevé un punt de trobada durant el Grec Festival de Barcelona, un espai compartit amb un servei propi de restauració. Se n'encarreguen els bars i els restaurants del barri del Poble-sec, que enguany tornen a portar les regnes de les barres i les taules que trobareu repartides per la plaça de dimecres a dissabte. Una quinzena de restauradors del Poble-sec s'alternen en la plaça cada setmana. Veniu a provar l'oferta gastronòmica de cada espai, els dimecres i dijous, de 18.00 a 24.00 h i els divendres i dissabtes, de 18.00 a 1.00 h. Més informació

Actuacions musicals

Aquesta plaça té vida pròpia i, fins i tot, una banda sonora folk. La hi posen tres artistes i formacions emergents de la ciutat que fan unes cançons que són petites joies o que transformen la tradició en sons d’avui.

Tarquim
Dijous, 30 de juny, a les 19.30 h
El projecte musical de Pau Vidal, també integrant de The Gramophones All Stars, crea cançons noves a partir de la tradició. Ho havia fet amb sons de la tradició valenciana i mediterrània en general, i ara hi torna, però amb músiques cubanes.

Tronco
Divendres, 1 de juliol, a les 19.30 h
Coneixeu els germans Conxita i Fermí Herrero? Són veïns del Prat del Llobregat i han creat un projecte sonor que ha fascinat el món indie amb una tria de cançons indefinibles en les quals conflueixen el folk, el pop, el bedroom techno-pop, la psicodèlia i fins i tot el punk.

Joana Dark
Dissabte, 2 de juliol, a les 19.30 h
Què passaria si a una de les cançons populars recopilades pel folklorista català Joan Amades li poséssim música electrònica i la interpretéssim amb Auto-Tune? No proveu d’imaginar-ho; és millor que vingueu a veure com ho fa Ariadna Rulló o, més ben dit, el seu alter ego artístic, Joana Dark.

Festasec Jove i Festa Major del Poble-sec

Ja sabeu que la segona quinzena de juliol se celebra la Festa Major del Poble-sec, una ocasió única per conèixer la vida d’un dels barris més populars de la ciutat. Hi haurà moltes activitats, alguna de les quals transcorrerà a la plaça de Margarida Xirgu.

No us perdeu, sobretot, el programa del dissabte, 16 de juliol, quan la Comissió Jove de la Festa Major del Poble-sec, formada per joves del barri, ha convocat la Festasec Jove, un seguit d’activitats que inclouen des de teatre fins a música en directe, passant per tallers de skate i Magic. Més informació

 

 

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades