Barcelona cultura

GN|MC Guy Nader | Maria Campos

Made of Space

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany 01/07 - 03/07

Una companyia amb seu a Barcelona i trajectòria internacional explora el moviment i el paisatge visual i sonor per parlar-nos sobre la dimensió espaitemporal.

GN|MC conclou amb aquest nou treball una trilogia que va començar amb el quintet Time Takes The Time Time Takes (2015) i que va continuar amb el septet Set Of Sets (2018), dedicats a explorar el concepte del temps i la noció de l’infinit. Ara, la companyia formada per Guy Nader i Maria Campos continua endinsant-se en conceptes de la física i posa en escena aquesta fascinació per la capacitat comunicativa inherent al moviment en la seva relació amb la noció d’espaitemps com a font d’inspiració. És un viatge visual i sonor que articula temps, espai i cos, emprant patrons de moviment i les estructures musicals que aporta Miguel Marín, el compositor que treballa habitualment amb la companyia. Mitjançant l’acumulació, variació i repetició de trajectòries, traços i recorreguts en l’espai, la nova creació de GN|MC forma un espai continu i infinit, com una partitura en la qual se succeeixen els recorreguts, les repeticions sostingudes, les variacions contínues. L’espai queda ocupat de manera geomètrica per un grup d’intèrprets que, igual que els músics, es deixen portar per l’energia i dinamisme que els uneix. Formen una xarxa en la qual comparteixen l’eix mitjançant recorreguts que serveixen com a base per a un nombre infinit de variacions, desafiant constantment la gravetat i, alhora, rendint-s’hi. L’espai esdevé així un camp generador, un teixit conjuntiu que es trena com a testimoniatge visual del paisatge viscut i experimentat. Una poètica de l’espai que deté el flux del temps. Una ona de pura dansa i pur so, un vòrtex d’energia vital.

GN|MC és una companyia amb base a Barcelona fruit de la col·laboració, des de l’any 2006, entre Guy Nader i Maria Campos. Els seus treballs s’han vist en festivals i escenaris d’arreu del món, i han creat coreografies per a grans companyies de dansa europees i també d’Àsia. Premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria de dansa i premi Der Faust a Alemanya el 2017, la companyia està integrada per la barcelonina Maria Campos, ballarina i coreògrafa formada a Àustria i als Països Baixos que ha treballat amb companyies com Meekers, Protein Dance, Sol Picó i Àngels Margarit / Cia. Mudances, entre d’altres; i pel coreògraf i ballarí libanès Guy Nader, graduat a l’Institut Nacional de Belles Arts de la Universitat Libanesa a Beirut. Va obtenir la beca danceWEB Europe el 2012 i va guanyar el primer premi al Masdanza Festival Internacional de Danza de Canarias l’any 2010 pel seu solo Where the Things Hide. Companyia resident del Mercat de les Flors, el nou espectacle de GN|MC s’inscriu en l’estructura de creació Cèl·lula, que convida i acull a la Casa de la Dansa de Montjuïc professionals de la dansa i el moviment amb la finalitat de facilitar el desenvolupament i la transmissió coreogràfiques.

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona, Mercat de les Flors (projecte Cèl·lula) i CondeDuque.

Amb la col·laboració del Graner, centre de creació.

Amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Fitxa artística

Idea i concepció: GN|MC Guy Nader, Maria Campos Direcció: Guy Nader Codirecció: Maria Campos Composició musical: Miguel Marín Música en viu: Miguel Marín, Daniel Munarriz Creació i interpretació: Alex de Vries, Anamaria Klajnšček, Héctor Plaza, Maria Campos, Maxime Smeets, Noé Ferey, Patricia Hastewell Disseny de la il·luminació: Conchita Pons Direcció tècnica: Albert Glas Disseny escènic: GN|MC Vestuari: Gabriela Lotaif Assessorament artístic: Alexis Eupierre Ajudantia de direcció: Claudia SolWat Producció executiva: Clàudia Saez / La Destil·leria, Raqscene Distribució internacional: PLAN B - Creative Agency for Performing Arts Agraïments: Michael Yazbek Fotografia: Alfred Mauve

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dijous 1/7 - 20:00 H divendres 2/7 - 20:00 H dissabte 3/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 60 min

Preus 22 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades