Anar al contingut principal
Barcelona cultura

La calidesa

Marta Barceló

Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure   09/07 - 11/07

D’absència i d’amistat, entre altres coses, us parlen les sis històries que se us explicaran a cau d’orella i de manera personal. En aquest seguit de càpsules hi trobareu solitud, però també calidesa.

Les maneres de dur a escena una història són tan diverses com àmplia és la imaginació de qui se n’encarrega de fer-les. I algunes no necessiten ni tan sols un escenari pròpiament dit, sinó que poden transcórrer sense problema... dins d’una caixa. Poseu-vos els auriculars que us facilitaran i escolteu la narració de Marta Barceló, llegida per un actor o actriu. Fixeu la mirada en la caixa: la sorra d’una platja tropical que s’estén pel terra d’una habitació, la cabina d’un camió a mitjanit, la caixa amable d’un supermercat, la pantalla d’una aplicació per compartir amistat, la radiografia d’una mà esquerra, objectes de tota una vida compartits per dues amigues... Tot són històries de solitud que fan servir recursos audiovisuals per parlar-vos d’assumptes tan quotidians com les migracions, l’envelliment de la població, la mobilitat internacional, la societat de consum, la conversió d’homes i dones en mercaderia... Però potser la presència i l’acompanyament d’algú altre ho pugui canviar tot i inundar de calidesa aquesta caixa plena de solitud. I és que l’equip creador d’aquestes sis històries que us explicaran només a vosaltres (o en parella), en un clima d’intimitat absoluta, transmet una crida a tenir cura de l’altre, un recordatori de la necessitat que valorem i reforcem l’amistat, la companyia i els nostres companys i companyes de vida.

És una proposta de Coma14, el projecte de creació escènica liderat pel director mallorquí Tolo Ferrà, i de La Société de la Mouffette, de l’actriu i creadora Vera González. Tots dos porten a escena textos de Marta Barceló, una llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona que també s’ha format com a artista de circ, però ha acabat escrivint guions per a sèries de televisió, muntatges teatrals i novel·les infantils. Autora, entre altres obres, de Tocar mare, o de Zona inundable, va ser candidata als premis Max de l’any 2023.

Una producció del Grec 2024 Festival de Barcelona, Coma14 i La Société de la Mouffette.
 

Fitxa artística

Autoria: Marta Barceló. Direcció: Tolo Ferrà. Dramatúrgia: Vera González, Tolo Ferrà. Escenografia: Amaya Cortaire. Disseny de la il·luminació: Juanjo Llorens. Música i disseny de l’espai sonor: Iñaki Rubio. Direcció de producció: Vera González, Tolo Ferrà
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris Del 9 a l'11 de juliol, a les 18, 19, 20, 21 i 22 h

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 40 min

Preus 5 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades