Anar al contingut principal
Barcelona cultura

La luz de un lago

El Conde de Torrefiel

Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure   19/07 - 22/07

Transcendint els àmbits plàstic i visual, aquest muntatge empra eines sonores per explorar les possibilitats de la imatge teatral i poètica.

El so ha tingut sempre un paper en les creacions escèniques de la companyia formada per Tanya Beyeler i Pablo Gisbert, però mai n’havia estat, com en aquest muntatge, l’element protagonista. Han arribat fins aquí a la recerca de maneres noves d’explicar històries que evitin la repetició de patrons i aconsegueixin fer comprendre, o com a mínim intuir, la complexitat del món que ens envolta. Ho fan amb una crida a la imaginació i presentant en escena imatges intuïdes, revelacions o aparicions, unes metàfores visuals que es comprenen per la suma del so, el text, la il·luminació, els cossos dels intèrprets i la matèria, que en aquest cas pren la forma de fang i de metall. Què es pot esperar d’una proposta que aparta el sentit de la vista per centrar-se en l’oïda? Diuen que la sobreproducció d’imatges limita la nostra capacitat d’imaginar-les i que, al contrari, la capacitat del cervell de crear imatges s’activa, precisament, en absència de les imatges.

Obre, doncs, les orelles per venir a veure la creació més nova d’El Conde de Torrefiel: relega els impulsos visuals i converteix el teu cervell en una sala de cinema que projecti imatges sense descans. T’ho proposa una companyia que, amb la desena llarga d’espectacles que han creat des de l’any 2010 (des de La plaza, al Grec 2018, fins a Una imagen interior, un dels espectacles estrella del Grec 2022), han atret poderosament l’atenció del públic, la crítica, els programadors i els festivals europeus amb muntatges que parlen del temps i de la societat del segle XXI i que combinen i tracten de manera separada el text, el moviment, les imatges plàstiques i el so.

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona, Centro de Cultura Contemporánea Condeduque (Madrid), Festival delle Colline Torinesi (Torí), Festival Contemporanea (Prato), Teatro Municipal de Porto - Rivoli (Porto), Théâtre Saint-Gervais (Ginebra), Viernulvier (Gant), Festival d’Automne (París).

Ajuts a la producció: ICEC - Generalitat de Catalunya

Amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.
 

Fitxa artística

Idea i creació: El Conde de Torrefiel. Text i dramatúrgia: Tanya Beyeler, Pablo Gisbert. Interpretació: Per determinar. Concepció escenogràfica: La Cuarta Piel, El Conde de Torrefiel. Disseny del so: Rebecca Praga, Uriel Ireland. Disseny de la il·luminació: Manoly Rubio García. Direcció i coordinació tècnica: Isaac Torres. Difusió i producció: Alessandra Simeoni. Oficina d’administració: Uli Vandenberghe. Producció executiva: Cielo Drive, SL
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris divendres 19/7 - 21:00 H dissabte 20/7 - 21:00 H diumenge 21/7 - 21:00 H dilluns 22/7 - 21:00 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 70 min

Llengua Castellà

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades