Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Marcia Griffiths + Les Testarudes

Paral·lel 62   11/07

Una artista imprescindible de l’univers del reggae demostra, amb el seu nou disc, que continua sent una de les grans. L’acompanya un projecte local de reggae i ska que reclama el seu espai en una escena majoritàriament masculina.

Nit de dones i nit de ritmes reggae i derivats, de la mà de Marcia Griffiths i de Les Testarudes. La primera és posseïdora d’una carrera que comença als anys seixanta i que promet continuar molts anys més. L’artista no té cap intenció de retirar-se, perquè la música, diu ella mateixa, no té edat. Els temes del seu nou treball (un dels millors discos de reggae de l’any 2023, Golden) reflecteixen com se sent ara mateix respecte a aquesta música, que és tota la seva vida. Els onze temes que formen el disc la consagren, un cop més, com un valor central d’aquesta escena, amb una veu que emociona i que, malgrat els anys i els discos enregistrats, encara conserva la capacitat de sorprendre.  

Segur que, per a les nou dones que formen part Les Testarudes, el projecte de ska, reggae, rocksteady i soul de la Bordeta, és tot un honor compartir escenari amb una referent de l’estil que conreen i que, a més, és dona en un món marcat especialment per la presència masculina. Elles, precisament, reivindiquen el paper de la dona en el reggae i ho fan, a més (un altre exemple de la tossudesa de què ens parla el seu nom), en un registre del reggae que ret homenatge al so clàssic del gènere dels anys seixanta. Madness, Perfidia o What a day for dancing són algunes de les cançons que segur que faran sonar.

 

Una producció del Grec 2024 Festival de Barcelona i Univers Paral·lel.
 

Fitxa artística

Interpretació musical: Marcia Griffiths, Les Testarudes Producció: Paral·lel 62
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dijous 11/7 - 20:30 H

Espai Paral·lel 62

Llengua -

Preus 20 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades