Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Oguri i Andrés Corchero

Body as evidence

Mercat de les Flors - Sala Pina Bausch   11/07 - 13/07

Dos còmplices coreogràfics i amics que es van conèixer al Japó fa més de trenta-cinc anys fan evidents les connexions entre la dansa i l’escriptura en una peça inspirada en l’univers de Ray Bradbury.

El coreògraf i ballarí Andrés Corchero ha passat en moltes ocasions pel Grec Festival de Barcelona, en companyia d’artistes diversos. Amb un d’aquests artistes, el també ballarí i coreògraf japonès Oguri, però, ha repetit col·laboració al festival: l’any 2013, l’any 2016, l’any 2018 i, enguany, una altra vegada. I és que Oguri és un vell amic seu que va conèixer quan va estar-se al Japó l’any 1986 treballant a la companyia del mític ballarí Min Tanaka. 

Body as evidence és fruit d’aquesta llarga relació professional i personal. La peça s’inspira en Farenheit 451, la fantasia distòpica de Ray Bradbury en la qual els llibres eren material prohibit i els bombers eren els responsables de fer-los cremar. 

Partint del concepte del llibre com a coneixement i llibertat d’expressió, i oferint-se ells mateixos com a llapis per a una escriptura coreogràfica, tots dos ballarins investiguen com s’assemblen els cossos i els llibres i de quina manera tots dos són registres de coneixement i expliquen històries o expressen emocions i sentiments, i comparteixen amb el públic les connexions i les similituds que hi ha entre la lectura i l’expressió encarnada. 

És una dansa a dos, des dels llibres, entre els llibres i amb els llibres, que es va mostrar l’estiu de l’any 2022 a l’Electric Lodge Theatre de Los Angeles i es va estrenar allà mateix el març del 2024.

Signa la coreografia, juntament  amb Oguri, Andrés Corchero, un altre artista programat al festival que forma part de l'Univers Sílvia Pérez Cruz. I és que el ballarí ha estat còmplice de la cantant en ocasions diferents, una de les últimes l'any 2019, oferint un espectacle conjunt, La relativitat de la bellesa, al Museu Nacional d'Art de Catalunya. 

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona i Oguri i Andrés Corchero

Fitxa artística

Coreografia i dansa: Oguri, Andrés Corchero. Música en directe: Zenji Oguri. Il·luminació́: Llorenç Parra. Realització́ de l’escenografia: Miquel Ruiz, Ona Guilera. Assistència i mirada externa: Ana Pérez. Producció́ executiva: Andreu Banús / Binomi Projectes Artístics. Agraïments: Keyden Oguri

 

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dijous 11/7 - 20:00 H divendres 12/7 - 20:00 H dissabte 13/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 50 min

Llengua -

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades