Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Ròmul i Rem. El musical

L’Auditori   06/07 - 07/07

Com ho fem per viure amb la diferència? Dues artistes barcelonines us hi responen, dins del cicle Escenes, de L’Auditori, portant a escena un mite fundacional adaptat al nostre temps.

La Berta i la Belén s’estan fent grans i creuen que ja no s’hi val a posar a escena tot el que les fa enfadar. Potser ha arribat el moment de construir, el moment que es comencin a prendre seriosament. De desterrar la ironia que tant caracteritza la seva generació per narrar un nou mite fundacional. Prenent com a punt de partida el famós mem de les dues cases a la platja de Santa Mònica on apareixen dues cases veïnes, una de color rosa i una de color negre, es preguntaran: com convivim amb la diferència quan hi estem obligades? 

Recorreran al mite de Ròmul i Rem, els germans criats per una lloba que, segons la mitologia llatina, van fundar Roma i es van barallar fins que només en va quedar un de viu. Aquesta és una revisió contemporània del mite per parlar de com construïm avui en dia les nostres identitats i així obtenir un nou relat fundacional. 

En el fons, tant se val si són aquests dos bessons abandonats al riu o bé Moisès o Adam o la Berta i la Belén obligades a conviure amb el pes d’haver d’explicar-se juntes per sempre més. La història es repeteix: de rei o reina, en un país, ciutat o pista de ball, només n’hi ha una. 

Ens proposen aquesta nova aventura del cicle Escenes, de L’Auditori, un moment pensat per a la hibridació i la combinació de talents, les dues cocreadores de la sèrie Autodefensa, la Belén Barenys (la coneixeu també com la cosina de Rigoberta Bandini) i la també actriu, dramaturga, guionista i directora catalana Berta Prieto.

Una producció de L’Auditori.
 

Fitxa artística

Creació i direcció: Belén Barenys, Berta Prieto. Interpretació: Berta Prieto, Belén Barenys, Alvie Gual-Cibeira. Ajudantia de direcció i producció: Isabel Bassas Portús. Escenografia i vestuari: Paloma Lambert. Música i espai sonor: Pol Clusella, Belén Barenys. Moviment: Maria Jurado. Llums: Carlos Bauzá. Vídeo: Victor Diago.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dissabte 6/7 - 20:00 H diumenge 7/7 - 18:00 H

Espai L’Auditori

Duració 60 min

Llengua Català

Preus 18 €

Altres criteris Grec en xarxa

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades