Anar al contingut principal
Barcelona cultura

William Forsythe / Rauf RubberLegz Yasit

Friends of Forsythe

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany   08/07 - 10/07

La dansa és un llenguatge universal que transcendeix tota mena de barreres. El parlen d’una manera fluïda i fent servir un vocabulari suggeridor, auster i precís, un dels grans investigadors del moviment del nostre temps i els seus còmplices.

Torna al Grec el coreògraf nord-americà William Forsythe, que va ser director del Ballet de Frankfurt des del 1983 fins al 2004 i que actualment és un dels principals noms dedicats a l’estudi del moviment. La seva empremta s’ha vist en moltes coreografies d’altres autors vistes al Grec Festival de Barcelona i l’any 2009 ens va mostrar l’aspecte més lúdic del moviment portant a la Sala Oval del Museu Nacional un gran castell inflable o, amb el Nederlands Dans Theater- NDT 1, en l'espectacle inaugural del Grec 2023. Ara torna a la ciutat amb una nova peça de dansa en la qual ha reunit sis ballarins excepcionals que exploren les arrels i els orígens de la dansa folklòrica, el hip-hop i el ballet, i mostren els seus diversos orígens i llenguatges a través de la comunicació física a l’escenari: Rauf RubberLegz Yasit, batejat així (“cames de goma”) per la seva capacitat de fer contorsions miraculoses amb el seu cos en formes i posicions impensables; Lex Ishimoto, format en molts estils de dansa diferents; Riley Watts, artista de dansa multidisciplinari; el ballarí i coreògraf albanès Brigel Gjoka, i el col·lectiu de dansa JA Collective, una col·laboració creativa entre Jordan Johnson i Aidan Carberry. En un diàleg fascinant, els ballarins aprofundeixen en les semblances i diferències entre els estils respectius de dansa, celebrant les formes úniques en què cada estil pot evolucionar. Friends of Forsythe celebra la diversitat de cultures de la dansa amb les seves infinites possibilitats, el llenguatge profund de la dansa i la noció d’unió.

Fitxa artística

A càrrec de: William Forsythe, Rauf RubberLegz Yasit. Coreografia: William Forsythe, Rauf RubberLegz Yasit, Lex Ishimoto, Riley Watts, Brigel Gjoka, JA Collective (Aidan Carberry i Jordan Johnson). Interpretació: Rauf RubberLegz Yasit, Lex Ishimoto, Riley Watts, Brigel Gjoka, Matt Luck, Aidan Carberry, Jordan Johnson. Consultor tècnic: Niels Lanz. Management en gira i distribució internacional:  Plan B - Creative Agency for Performing Arts (Hamburg). Management en gira i distribució internacional:  Plan B - Creative Agency for Performing Arts (www.planbhamburg.com)

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dilluns 8/7 - 20:00 H dimarts 9/7 - 20:00 H dimecres 10/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 70 min

Preus 28 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades