Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

Àfrica, els films de Peter Brook i molt més, a la pantalla del Grec

dt. 22/06/2021 | 09:15 H

Àfrica i les múltiples cultures que engloba inspiren enguany la programació del Grec. No és gens estrany que el Festival d’estiu de Barcelona hagi triat, com a company de viatge, Wallay! Festival de Cinema Africà de Barcelona, que celebra la quarta edició i que completarà, des de la pantalla, el mostrari de creativitat que ens proposa el Grec des del teatre, la dansa, el circ i la música.

Wallay! se celebra del 17 de juny al 4 de juliol i, durant aquest temps, recorrerà tres espais de la ciutat: fins al 26 de juny, serà a la Filmoteca de Catalunya; del 28 de juny al 2 de juliol exhibirà els films programats enguany a l’Institut Français, i el 4 de juliol organitzarà una cerimònia de clausura a CaixaForum (4 de juliol). El festival està pensat com un viatge a la diversitat i creativitat del continent africà, en una edició que ens acostarà a dotze països del continent i ens durà de la mà des de Kinshasa fins a Guinea Equatorial, veient ficcions i documentals que tant ens parlen de bruixes, fantasmes i iniciacions, com de les llegendes vives de Costa d’Ivori, els batecs de Lagos o les costes de Somàlia. 

No us perdeu, entre els films programats al Wallay! d’enguany, petites perles com el film de Marc Serena El escritor de un país sin librerías (28 de juny, a la Filmoteca), un documental sobre l’escriptor guineà Juan Tomás Ávila Laurel que és el complement perfecte per al muntatge teatral Annobón, que porta al Grec d’enguany la primera adaptació de la novel·la homònima d’aquest conegut escriptor, que viu exiliat a Sant Cugat del Vallès. Entre les propostes del festival, trobareu també Renault 12, un film del francès d’origen marroquí Mohamed El Khatib sobre el viatge al Marroc que va fer amb el seu cotxe en morir la seva mare. Aquest mateix autor porta al Grec Festival de Barcelona les peces Finir en beauté, monòleg teatral sobre la mort de la mare, i C’est la vie, sobre la mort dels fills.

Però si voleu veure una peça audiovisual que és fruit d’una experiència de creació comunitària, haureu de venir al CCCB, on es projectarà el 30 de juny el resultat del projecte Pi(è)ce que organitza cada any el Teatre Tantarantana. Enguany, es titula Scrapbook 2021 - Babel, pren la forma d’una creació audiovisual comunitària i ens parla sobre l’experiència de la migració i les polítiques que propicien un tracte injust a les persones que la viuen.

Coincidint amb la presència de Peter Brook al festival per presentar Tempest Project, la seva recerca escènica sobre La tempesta de Shakespeare amb l’actor d’origen ruandès Ery Nzaramba, la Filmoteca de Catalunya programa de l’1 al 8 de juliol un cicle de projeccions en el qual podrem veure quatre de les creacions audiovisuals que ha firmat aquest director. Són Marat/Sade (1 i 8 de juliol); Lord of the flyes (2 i 7 de juliol), The Mahabharata (3 de juliol) i Moderato cantabile (4 i 6 de juliol).

Recordeu també que, aquests dies, el cicle de cinema a la fresca Sala Montjuïc, al Fossat de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, programa els dijous 7, 14, 21 i 30 de juliol quatre films acompanyats d’un concert previ. Així, el 7 de juliol veurem Sentimental (Espanya, 2020), de Cesc Gay, i assistirem a un concert dels Afrikemet; el 14 de juliol gaudirem de l’afrobeat dels Alma Afrobeat Ensemble i veurem Ciudad de Dios, de Fernando Meirelles i Kátia Lund (Brasil, 202); el 21 de juliol tindrem una cita amb els ritmes de Cap Verd hibridats amb jazz del projecte Adê i podrem veure el film Intocable, d’Olivier Nakache (França; 2011), i el 30 de juliol podrem escoltar els ritmes africans i jamaicans dels Inna Sound Foundation, abans de veure el film de Clint Eastwood Invictus (EUA; 2009).

Més informació sobre el Grec 2021 Festival de Barcelona:
https://www.barcelona.cat/grec/

Més informació sobre el festival Wallay!:
https://festivalwallay.com/?lang=ca

Més informació sobre Scrapbook 2021 - Babel:
https://www.barcelona.cat/grec/ca/activitat/scrapbook-2021-babel

Més informació sobre el cicle dedicat a Peter Brook a la Filmoteca:
https://filmoteca.cat/web/ca/cicle/peter-brook

Més informació sobre Sala Montjuïc:
https://www.salamontjuic.org

 

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades