Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

Com treure-li tot el partit a les dues últimes setmanes del Grec

dl. 18/07/2022 | 09:30 H

En les últimes setmanes de programació, el Grec ofereix alguns dels grans espectacles d'enguany, amb propostes que porten a l'escenari grans noms que van des de Jane Birkin a Salvador Sobral o Christina Rosenvinge, per esmentar-ne només alguns. Què és el que no us hauríeu de perdre de cap manera? Continueu llegint.

I és que el Grec Festival de Barcelona programa enguany més de vuitanta espectacles i de vegades es fa difícil triar. Algunes propostes, però, tenen noms propis que no deixen dubte sobre les possibilitats d'èxit. És el cas de Jane Birkin, tot un mite de la chanson française que, el 19 de juliol al Teatre Grec, repassarà temes del seu repertori, però especialment ens demostrarà la seva habilitat a l'hora de crear cançons al concert Oh, pardon, tu dormais...

No és l'única gran veu que podreu escoltar en la recta final del Grec d'enguany. Del 14 al 24 de juliol (Teatre Romea), trobareu Christina Rosenvinge, una cantant que és una referència de l'indie-rock en castellà, pujada dalt de l'escenari teatral en una proposta (dirigida per Marta Pazos, una de les directores més innovadores del moment i amb dramatúrgia de María Folguera) que fa reviure en escena el personatge de la poeta clàssica Safo. Pareu atenció, que la conjunció única de talents (RosenvingePazosFolguera), promet un gran espectacle que ja ha passat, amb èxit, pel Festival de Mérida. I al mateix Romea, uns dies més tard (del 29 de juliol al 6 d'agost) tindreu la Sílvia Pérez Cruz en un muntatge que barreja talents diversos i que reivindica la interdisciplinarietat.

La música és una de les grans protagonistes, tot i que no l'única, en les últimes setmanes del Grec. Si us fascina Sisa i us sap greu no haver pogut escoltar en viu el seu últim disc, Malalts del cel, el 20 de juliol trobareu al Teatre Grec tot d'admiradors i admiradores del mestre, que fan el que ell no ha pogut fer fins ara: portar els temes del disc fins a les orelles del públic en directe. No tindreu a Sisa a l'escenari, però entre els protagonistes de la vetllada Malalts del cel · Sisasí que trobareu músics com Maria ArnalJulio BustamanteDavid Carabén (Mishima), Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Guillem Gisbert (Manel), Queralt LahozLa Ludwig BandRoger MasQuimi PortetTarta RelenaMarina RossellMaria Rodés o Tronco.

Però el Teatre Grec és també l'espai de les col·laboracions inèdites o, com a mínim, singulars. Així, en el recinte de Montjuïc podreu veure, el dia 22 a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya interpretant La cançó de la terra, de Mahler, amb les projeccions en directe de l'artista visual i digital Alba G. Corral (a la imatge, una de les seves creacions). Més parelles artístiques creades expressament per al Festival d'estiu? La que formen el pianista de jazz Marco Mezquida, un dels joves valors del jazz del nostre temps, i un músic portuguès que ha viscut a Barcelona i té una debilitat especial per aquest gènere: Salvador Sobral. Escoltareu la seva veu i el piano de Mezquida en el concert Cosa de dois (Teatre Grec; 23 de juliol).

Qui prefereixi els espectacles teatrals encara té cites imprescindibles que ens porten des de la comèdia intel·ligent fins a la revisió dels clàssics. En el primer capítol, l'estrena de l'obra de Marta Buchaca Quant temps em queda?, que s'adreça directament a totes aquelles persones que han oblidat que la vida són dos dies i que cal viure-la intensament. Més lligat a la realitat més immediata, Jordi Casanovas torna a interactuar amb l'actualitat en un espectacle especialment suggerent que proposa a un seguit de persones jutjar com s'ha gestionat la pandèmia de la covid-19. És Immunitat, un muntatge que podreu veure a La Villarroel fins al 7 d'agost.

De culpa, de memòria i de càrregues que condicionen una vida us parlarà el dramaturg Llàtzer Garcia fins al 31 de juliol a la Sala Beckett, on ha estat resident durant aquest curs passat i on ha creat un muntatge intens que ens parla d'aquell territori compartit entre els que encara hi són i els que ja no.

I, entre els grans espectacles per als quals us convindria anar reservant ja una entrada, Paraíso perdido, l'adaptació de la dramaturga Helena Tornero i el director Andrés Lima d'una de les creacions literàries que formen part inseparable de l'imaginari europeu: el Paradís perdut, de John Milton. Diuen que aquest Paraíso perdido que veurem al Teatre Grec els dies 26 i 27 de juliol és tot un homenatge a l'ofici dels comediants i a la seva capacitat de transgressió. Jutgeu-ho després de veure en escena un planter de grans actors encapçalats per Pere Arquillué i Cristina Plazas, entre altres.

Si no us voleu perdre cap de les propostes imprescindibles de les dues últimes setmanes del Grec, consulteu el web del Festival de Barcelona i aneu comprant una entrada abans no s'exhaureixin.

 

Espais diferents

De l'1 al 31 de juliol

Horaris segons la proposta.

Consulteu al web el preu de les entrades.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades