Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Noticies

El futur de les arts vives, analitzat al Grec_Pro d'enguany

dv. 07/07/2023 | 09:15 H

Com serà el futur de la comunitat internacional de les arts vives? Ho estan discutint aquests dies els i les professionals d'aquest camp, que participen en una nova edició del Grec_Pro, una trobada estiuenca amb la qual el Grec Festival de Barcelona convoca a compartir experiències professionals de l'escena i productors, que tenen l'oportunitat de relacionar-se en un ambient distès.

Quina influència va tenir la pandèmia passada en el món de l'escena? Com seran els espectacles del futur, sotmesos a exigències noves de sostenibilitat? Com s'han transformat i es transformaran les maneres de treballar dels i de les artistes? El Molino, la plaça de Margarida Xirgu i alguns espais escènics de la ciutat (entre els quals el Teatre Lliure i el Mercat de les Flors) seran l’escenari de les activitats, entre les quals hi haurà discussions sobre aquests i altres assumptes. La trobada professional del Grec inclou mostres d'espectacles programats enguany i presentacions de projectes a la recerca de promoció.

Tot començarà dimecres, 5 de juliol, amb una visita a l'arxiu del Teatre Lliure, un espai de memòria on es conserven més de 60.000 documents relacionats amb prop de 2.000 espectacles i esdeveniments.

Dijous, 6 de juliol, serà el moment de les converses sobre el futur de les arts vives amb responsables de festivals i xarxes d'artistes de països diversos, de presentar el projecte de col·laboració internacional entre Catalunya i Argentina que enguany porten al Grec tres teatres de la ciutat i de presentar, també, les coproduccions del festival programades enguany.

Finalment, divendres, 7 de juliol, hi ha previstes noves converses sobre les arts escèniques de demà i els reptes als quals s'enfronten, a més de presentacions d'espectacles en fase de creació que busquen col·laboradors i suport.

Espais de conversa i cites especialment dedicades a l'escena de la dansa formen part del programa de dissabte, 8 de juliol, en què també es donarà a conèixer el projecte del Mercat de les Flors, presentat per la directora artística, Àngels Margarit.

Recordeu que totes les activitats del Grec_Pro estan adreçades als i a les professionals de l'escena i que, per tant, no estan obertes al públic en general.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades