Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Noticies

El Grec d'agost

dl. 25/07/2022 | 09:30 H

El Grec 2022 Festival de Barcelona entra aquesta setmana en la recta final, programant els últims espectacles d'enguany, però encara queden estrenes pendents d'aquelles que no us hauríeu de perdre, a més d'alguns espectacles del Grec Ciutat que continuen oferint funcions durant els primers dies d'agost.

Entre els últims espectacles programats, Peculiar, una coreografia de la Cia. Ana Morales en la qual la bailaora catalana posa en contacte el seu flamenc innovador amb la música de Raül Refree en una experiència en la qual veureu l'artista ballar amb ella mateixa. Serà els dies 25 i 26 de juliol, al Mercat de les Flors. Però si voleu veure una versió renovada d'un clàssic de les lletres angleses, el poema èpic en vers lliure Paradís perdut de John Milton, haureu de fer cap al Teatre Grec. Allà, la dramaturga Helena Tornero i el premiadíssim director Andrés Lima (tan conegut pels seus muntatges en solitari com per la seva participació en el col·lectiu Animalario) ens ofereixen Paraíso perdido, una trobada diferent amb una obra fonamental de l'imaginari europeu. Lima i Tornero reivindiquen el paper d'aquests comediants que tan sovint han estat demonitzats pel seu caràcter transgressor. Pere Arquillué i Cristina Plaza encapçalen un repartiment ple d'àngels i dimonis.

Qui vulgui fer un descobriment musical en tindrà l'oportunitat en l'últim concert del Grec a Av. Paral·lel, 62, l'escenari on el 28 de juliol actuarà Lucas Bun, un nou valor de la música que combina, amb la seva veu, estils tan diversos com l'electrònica, el folk, la cançó melòdica o el R&B.

El festival, després del festival

Us quedeu a la ciutat aquest mes d'agost? Doncs no us faltarà entreteniment, com a mínim durant la primera quinzena, perquè alguns dels espectacles del Grec Festival s'estenen més enllà dels dies de programació estricta. L'1 d'agost teniu la darrera sessió del Grec d'enguany a Sala Montjuïc, el cinema a l'aire lliure que s'instal·la cada any al Fossat de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc i que, aquest cop, ens proposa veure el film del director iranià Asghar Farhadi titulat Un héroe (2021), just després d'escoltar la fusió mediterrània de Yacine Belahcene i els seus músics.

Fins al 6 d'agost, Sílvia Pérez Cruz continuarà cantant-li a la interdisciplinarietat al Teatre Romea amb l'espectacle Género imposible, on la música i altres arts creen un tot, sempre amb el teló de fons de la màgica veu de l'artista. I fins al 7 d'agost, encara tenim temps de veure muntatges com Immunitat, una nova trobada amb la realitat més estricta del dramaturg Jordi Casanovas (La Villarroel); la comèdia divertidíssima i amb missatge positiu Quant temps em queda?,amb la qual la dramaturga i directora Marta Buchaca ens convida a viure la vida intensament (Teatre Goya); o la reinterpretació del clàssic del Segle d'Or El diablo Cojuelo (a la imatge. Foto: David Ruano), vist per la directora Ester Nadal, el dramaturg Juan Mayorga i... el col·lectiu de clowns Rhum&Cia que, aquest cop, col·laboren amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico per donar-li una volta pallassa a una coneguda peça teatral del segle XVII.

Us agrada la fotografia? Doncs potser encara no sabeu que un dels fotògrafs més famosos del segle XX, Robert Capa, no era una persona sinó dues. I una d'elles va ser una dona, Gerta Taro, que, com tantes altres, va acabar invisibilitzada. Veniu a recuperar la seva figura veient el muntatge de Sílvia Navarro titulat Negatius (a la segona imatge. Foto: Juanjo Marín) a la Sala Flyhard fins al 12 d'agost.

Finalment, us recomanem que, si encara no heu vist Immersive Next to Normal, no deixeu passar l'ocasió de veure un musical d'èxit recreat amb decorats digitals i amb els actors i actrius cantant entre els espectadors i espectadores. El muntatge porta Broadway al Poblenou (Ideal. Centre d'Arts Digitals), fins al 14 d'agost.

Si voleu més detalls sobre els últims muntatges que es podran veure dins la programació del Grec 2022 Festival de Barcelona durant l'última setmana de juliol i la primera quinzena d'agost, consulteu el web del festival.

 

Escenaris diferents

Dates segons la proposta

Consulteu els horaris

Consulteu el preu de les localitats.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades