Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

El Grec Festival de Barcelona renova la direcció

dc. 24/01/2024 | 10:15 H

El Grec Festival de Barcelona enceta una etapa nova. Després de vuit edicions, l'actual director, Francesc Casadesús, deixa pas a un nou o nova responsable del Festival d'estiu de Barcelona i, per tal de triar-lo, es convoca un concurs públic (a la imatge, una fotografia de Christian Bertrand del teatre Grec de Montjuïc).

El període de presentació de candidatures s'obre el dijous, 25 de gener i es tancarà el 7 de febrer. El guanyador ocuparà la direcció artística del Grec Festival de Barcelona a partir de l'1 de setembre i es farà càrrec, per tant, de l'edició de l'any 2025.

Podeu consultar la convocatòria a La Gaseta Municipal i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Allà s'estableixen els criteris que han de complir les persones que vulguin presentar una candidatura: tenir una titulació superior i acreditar una experiència de tres anys com a mínim en algun càrrec de direcció.

Qui compleixi els requisits i hagi presentat la candidatura abans del 7 de febrer, formarà part de la llista de candidats admesos. Del 29 de febrer al 13 de març s’obrirà aleshores un nou període, durant el qual els i les candidates hauran de presentar una memòria amb el seu projecte artístic, que serà examinat per una Comissió de Valoració, amb l’assessorament de representants de les associacions d’actors, directors, persones relacionades amb l'escena de la dansa i les empreses teatrals de Catalunya. 

Es tanca d'aquesta manera una etapa liderada per Francesc Casadesús, durant la qual el festival ha viscut moments tan difícils com la pandèmia de la covid-19. Destaca d'aquest període el fet que el festival barceloní fos l'únic en el seu gènere que no va suspendre l'activitat, oferint així una alenada d'aire fresc al sector artístic i al públic barceloní. En aquesta última etapa, a més, el festival s'ha consolidat com a plataforma escènica internacional i com un dels elements essencials de l'ecosistema cultural barceloní.

Amb una llarga tradició el Grec, que l’any 2026 celebrarà l'edició que fa cinquanta, no és només la principal cita de l'estiu barceloní amb les arts escèniques, sinó que és també un referent del calendari europeu de festivals, amb una programació que tant alimenta i mostra el talent local com porta als escenaris de la ciutat les principals produccions internacionals.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades